Beklenti; 25, 26 ve 27. yasama dönemlerinde milletvekilliğimizi yapan CHP’li Ünal Demirtaş’ın bu dönemde aday listesine konulmayacağı.
Buna rağmen sayın Vekil, adaylık şansını sonuna kadar kovalayacaktır.
Zaman zaman kendisini eleştiririz; o da bu eleştiriler hakkında bilgilendirildiğinde; “O kim ki; biri vermiştir yüz lira, bu eleştiriyi yapmıştır.”, deyip sıyrılabilir bu hedeften.
Sorun da etmeyiz.
Saygıda da kusur etmediğimiz gibi…
*
Aday olmasının bu dönem zor olduğunu bilmesine rağmen yine de öncelikli olarak Zonguldak’ın listesine ayar vermeye çalıştığı da aşikardır sayın Demirtaş’ın.
O olmayacaksa listede Yavuzyılmaz da olmamalıdır.
Deniz Yavuzyılmaz’ın Zonguldak listesinden kaydırılmak istenmesinin en temel gerekçesi, kendisi tarafından listede yer sözü verilen Merve Kır’ı o listenin başına yazdırabilmektir.
Buna, tek başına gücü yetmeyebileceğinden, bugünlerde yanına aldığı en sağlam(!) yol arkadaşı(!) bir başka milletvekili aday adayı Eylem Ertuğrul.
Ertuğrul’a verilen söz ise, Kır’dan sonraki sıradır. 
Ertuğrul’un da bu söze(!) kani olduğunu sanıyorum.
Bu sebeple de uyarıyorum: 
İnce hesaplar Merve Kır veya Deniz Yavuzyılmaz ile sınırlı değil. Hesabın aslı, Veli Ağbaba üzerinden yürütülen Yusuf Ziya Odabaş pazarlığıdır. Asıl söz, Ereğli’nin hakkının Odabaş ile kullanılması sözüdür. Sayın Ertuğrul, senin Yavuzyılmaz karşıtı herhangi bir hamleye vereceğin destek sözü, önce seni bitirecektir.
Ünal Demirtaş’ın siyah listesinde olanlar bellidir. Demirtaş senin gibi Türkan Eryiğit için de, Noyan Keskin için de, diğerleri için de olumlu kelam etmez. Aylardır ikaz ediyorum seni Eylem Hoca! Aylardır!
Kimse için bu pazarlığa girmez Demirtaş. Bunları bana da yüz liraya kimse yazdıramaz. Bunu unutma!
Şunu da aklından çıkarma; hiçbir gerçek CHP’li, değil siz, on Merve Kır’la on Eylem Ertuğrul için Yavuzyılmaz’ı dışlamaz. Herkes yolda bulduğunu yola çıktığına değişmez!
Uyan ve kendine gel!
Eğer bugün bazı çevreler, senin Odabaş’ı arayarak; “Sen varsan ben çekilirim.”, dediğini inatla yayıyorsa, seni titretmek için bizden bir şeyler bekleme!
Siyaset, kinaye yapılmayacak kadar ciddi bir iştir. Hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir adamın partisinden milletvekili olmak için yola çıktıysan, kelimelerin her zaman gerçek anlam içinde kalsın!
Üç yıldır seninle bir ve beraber yürüyen insanları Demirtaş için dinlememeye başladıysan, o senin bileceğin iş; ama yolun başında siyasi hayatını yalanlar üzerine bina edilmiş vaadler yüzünden bitirirsen, kimse Kılıçdaroğlu’nun; “Helalleşeceğiz!”, lafına bakmaz.
Ereğli’nin hakkını da itibarını da omuzlarına yükleyen insanları pişman etme Eylem Baba!
Arkadaş tavsiyesi!