Bölgesel buluşturmalar kapsamında program düzenleyen Zonguldak Sanayici ve İş Adamları Derneği Anadolu yakasında bulunan iş adamlarını bir araya getirerek bu kahvaltıda iş var dediler.Program Maltepe’de bulunan Şanlı Suite Hotel’de gerçekleşti.

Programa Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,Çaycuma Ticaret Odası Meclis Başkanı Ergün Ece,ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay, Bursa ZONSİAD Başkanı Serkan Durmuş,MHP MYK üyesi Murat Kotra,Ak Parti Esenler Gençlik Kolları Başkanı Samet Eren,İTO Komite Başkan Yardımcısı Hikmet Kabuk,Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kdz.Ereğli Belediye Başkan aday adayı Mustafa Kurt,eski Zonguldak Spor Kulübü Başkanı İsmail Recai Şanlı,Kdz Ereğli MÜSİAD şübe ve Ereğli Belediye Başkan aday adayı İbrahim Sezer,Kdz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu,Gökçebey Belediye Başkan adayı Adem Ayvacık,Kablo Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi Nejdet Tıskaoğlu,İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı,KASTOB yönetim kurulu üyesi Ziya Öncan,Ak Parti Bağcılar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Birol Kabarık,Darıca Zonguldaklılar Derneği Başkanı Cihan Şen,TİGUDER Dernek Başkanı Murat Aktaş,Bursa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Çakmak,Sabunlar Köyü Derneği Başkanı Şeref Cavlak,Karaelmas Platformu Başkanı Metin Kara,Devrek Akçabey Derneği Başkan Yardımcısı Muhsin Saka,Yeşilöz Köyü Derneği Başkanı Mustafa Kalaycı ve Anadolu yakasında bulunan sanayici ve iş adamları katılım sağladılar.

Programın amacı ile ilgili konuşma yapan ZONSİAD Genel Başkanı Halil İbrahim Ece; “İlerleyen yıllarda siyasi,ekonomi ve bürokrasi yönünden güçlü olacağız”dedi

“ZONSİAD olarak birçok çalışmalar gerçekleştirdik.Ülkemize ve bölgemize iş adamlarımızla katma değer katmak için gece-gündüz demeden büyük bir gayretle çalışıyoruz.2018 yılı ülkemiz için ekonomik olarak pek parlak geçmesede;2019 yılı için iş dünyası olarak beklentilerimiz yüksek seviyede ve umutluyuz.ZONSİAD yönetim kurulu olarak bizde bölgesel buluşturma programları düzenleme kararı alarak iş adamlarımız arasında birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek ve ticari olarak birbirimize katkı sağlamak istiyoruz.Bu programların adınıda “Bu Kahvaltıda İş Var” adını koyduk.İlkini bugün Anadolu yakasında bulunan siz değerli  iş adamlarımızla birlikteyiz. Bu programın devamında Avrupa yakasında Şişli ve Beylikdüzü merkezli olmak üzere iki program daha gerçekleştireceğiz.Bu programlarımızı bitirdikten sonra ortak bir yerde 500 iş adamımızı buluşturacak genel kapsamlı program tertip edeceğiz. Son yıllarda İstanbul’da bulunan iş adamlarımız Zonguldak ilimize yatırımlar yapmak için girişimlerde bulunmaya başladı.Bu girişimler sayesinde umuyorum ki ilerleyen yıllarda metropel de bulunan iş adamlarımız kendi kentine yatırımlar yapmak üzere Zonguldak ekonomisine ve ülkemize katma değer katacaklardır. Sivil toplum örgütlenmesinde Zonguldak insanına kıvılcım ateşini yakan İstanbul başta olmak üzere Almanya’da Bursa’da Ankara’da ve birçok kentimizde insanlarımızın artık STK çatılarına daha iyi önem verdiği ve birlik beraberlik noktasında çalışmalarına hız verdiğini gözlemlemekteyiz.Başta Zonguldak Dernekleri Federasyonumuz olmak üzere geç kalınmış olan STK çalışmalarını son yıllarda federasyonumuzun ve ZONSİAD'ın yapmış olduğu çalışmalarla diğer illerle kıyasladığımızda aradaki mesafeyi hızla kapatmaktayız.Birkaç yıl sonra da bu mesafe kapanacak bizler siyasi,ekonomi ve bürokrasi yönünde daha da güçlü olacağız".dedi

Bursa ZONSİAD Başkanı Serkan Durmuş konuşmasında “Burada tarihe tanıklık ediyoruz”

Sizleri şahsım ve Bursa ZONSIAD adına en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Değerli hemşehrilerim ve sanayici dostlarım sizlere Bursalı sanayicilerimizin selamını getirdik.Bugün burada tarih’e tanıklık ediyoruz.Zonguldak’lı iş adamlarının ve Zonguldak iş dünyasının birlikte hareket ederek birlikte kazanmak arzusu artık bulunduğu kaba sığmamaktadır. Önümüzdeki yıl ve yıllar bizlerin olacaktır.

Bursa ZONSIAD olarak  daima  iş birliği içerisinde olacağımızı ve omuz omuza çalışağımızı buradan belirtmek istiyorum. Hem doğduğumuz hem de doğduğumuz kente borcumuz var bu borcu çok çalışarak ve proje üreten sonuca giden olarak ödeyeceğiz. Buradan toplantıya ev sahipliği yapan İsmail Şanlı Beye ve ZONSIAD başkanımız Halil İbrahim Ece şahsında  yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.Güzel bir atasözü ile konuşmamı sonlandırmak istiyorum."Hızlı yürümek istiyorsan  yanlız yürü,Uzun yol yürümek istiyorsan birlikte yürü" Biz birlikte ve uzun yol yürümek için ilk adımı attık.dedi.

ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay ise “ Yapılacak Çok İşimiz Var”

"Bir araya gelmek başlamaktır biliyorsunuz.Bizler yıllar önce özlemini çektiğimiz o birlik ve beraberliğe şükürler olsun ki ulaşmaya başladık.Şu resme baktığımda başarıya odaklanmış nitelikli Zonguldaklıları görüyorum.Bizler ZONDEF olarak ZONSİAD olarak sadece bir araya getirmekle kalmayıp bu değerleri birbirleri ile iş yapma imkanlarını da sağlamaya başladık.Şunu artık çok iyi,m biliyoruz ki biz birlikte daha da güçlüyüz.Her siyasi partiden arkadaşımın burada Zonguldak Sevdası için bir araya gelmesi gelecek için ümitli olduğumuzu göstermektedir.Çoğunluğun da gençlerin olması beni daha da çok umutlandırdı.Sanırım şu sloganı bir müddet daha söylemeye devam edeceğiz.>Daha gidilecek çok yolumuz yapılacak çok işimiz var..."

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı “ Vadi’ye metro hattı istiyoruz”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ZONSİAD’ın kahvaltısında yaptığı toplantıda, Zonguldak merkezinden Filyos vadisine yapılacak karayolunun pahalı ve uzun süreli bir proje olduğunu belirterek, “Bunun yerine bir metro hattının yapılması çok daha akılcı ve yararlıdır” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği (ZONSİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Bu kahvaltıda iş var” adlı etkinliğe katıldı. Burada Zonguldaklı işadamlarına bir konuşma yapan Kantarcı, bölgenin en önemli sorunun ulaşım olduğunu, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle ilçeler arasında sıcak ilişkilerin gelişmediğini de söyledi. Kantarcı, “Bugün Zonguldak merkezinden Filyos’a bir sahil yolu planlanıyor. 19 kilometrelik yolun yaklaşık 15 kilometresini tüneller oluşturuyor. Bu yatırım hem çok pahalıdır, hem de yapımı uzun zaman alacaktır. Bizim bunu beklemeye tahammülümüz yok. Kamyonların gidip geleceği yeni bir yola değil, insanların hızlı bir şekilde ulaşabileceğe bir ulaşım sistemine ihtiyacımız var. Mevcut yollar çok daha düşük bir yatırımla iyileştirilir kamyonların dolaşımı rahatlar. Benim önerim Zonguldak merkez ile Filyos Vadisi arasına bir metro hattı kurulmasıdır. Metro için yapılacak tüneller hem daha küçük çaplı, hem de tek tüpten oluşacağı için maliyeti karayoluna göre çok daha düşük olacaktır” dedi.

ZONGULDAK’I KOLAY ULAŞILABİLİR BİR YER HALİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

Bölgenin hızlı bir şekilde gelişimi için mevcut havaalanının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını da çizen Kantarcı, “Birçok iş insanı bölgeye hızlı bir şekilde ulaşamıyor. Zonguldak’ın ülkenin ticari merkezleriyle bağlantısı sağlanamadığı için yatırım almakta büyük zorluklar yaşanıyor. Kurulacak metro hattı havaalanının da fiilen devreye girmesini sağlayacak, Zonguldak’ı çok daha kolay ulaşılabilir bir yer haline getirecektir. Bizim hızla kent merkezi ile havaalanı bağlantısını sağlayıp, bölgeyi ulaşılabilir bir yer haline getirmemiz lazım. Bu konuda işadamlarımıza büyük görev düşmektedir. İşadamlarımız siyaset üstünde baskı kurmalı, metro konusunda lobi faaliyeti yürütmelidir” dedi.

ÜLKE KALKINMASI İÇİN BİNLERCE ŞEHİT VEREN KENTİMİZE TÜM ÜLKENİN BORCU VARDIR

Kantarcı sözlerini, “Büyük düşünmemiz gerekiyor. Bugüne değin hep mütevazı olduk, küçük şeylerle kendimizi avuttuk. Bilmem kaç metre çapındaki 14 kilometrelik Ovit Tüneli’ni çift tüplü olarak yapmakla övünen Türkiye’den, maliyeti çok daha küçük bir yatırımı istemek Zonguldaklının hakkıdır. Ülke kalkınması için binlerce insanını yerin altında şehit veren kentimize tüm ülkenin borcu vardır. Bölgemize yapılacak her yatırımın bir lütuf ya da ihsan değil, ödediğimiz bu bedelin karşılığı olduğu unutulmamalıdır. Bu hattın kurulması aynı zamanda bölge insanı arasındaki ilişkilerin gelişmesini de sağlayacak, dayanışma duygularını güçlendirecektir. Yani yeniden büyük Zonguldak olmak, ülkenin dört bir yanında oluşan Zonguldak kolonilerini kentimize geri döndürmek istiyorsak taleplerimiz konusunda ısrarlı olmalı, bunun da anamızın ak sütü gibi helal olduğunu bilmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonuna doğru eski Zonguldak Spor Kulübü Başkanı İsmail Recai Şanlı konuşmasında Zonguldak’lı hemşehrilerinin ve iş adamlarının her zaman emrinde olduğunu,yapılan bu buluşturma programlarının daha sık olması gerekliliğini vurgulayarak hemşehrilerinin her daim birlik ve beraberlik içinde olması temennisinde bulundu.

Toplantıya katılan tüm iş adamlarına söz verilerek kendileri ve firmaları hakkında bilgiler verdiler.Program sonunda ZONSİAD tarafından Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve İsmail Recai Şanlı’ya teşekkür plaketi takdim edildi.Davetliler program sonrasında hatıra fotoğrafları çektirerek son buldu..

Editör: TE Bilisim