Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde de geçtiğimiz günlerde aynı tutumu sergileyen Bankaların Zonguldak Bölge Müdürlükleri, Üniversite çalışanlarına 18.309 TL teklif verdi.
Zonguldak’ta bulunan Bankaların Bölge Müdürlüğü tarafından promosyon ihalelerinde ortak tutum sergilenmesi ve fiyatların yükseltilmemesi kafaları karıştırdı. 
Zonguldak’ta ki kamu çalışanlarının bir çoğu bankaların bu tavrı karşısında promosyon konusunda umduğunu bulamazken diğer şehirlerden gelen haberler bankalara olan öfkeyi daha da arttırıyor.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) da bankaların verdiği maaş promosyonların da enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin çalışma başlatmış. Kurum banka promosyon sözleşmelerinin güncellenmesini tavsiye etti.
Zonguldak’ta durum böyle iken farklı illerden promosyon haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Gazi Üniversitesi ile Türkiye Halk Bankası arasında yapılan 'Maaş Ödemeleri Protokolü' sonucunda tüm üniversite personeline 45 bin lira promosyon ödenmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Editör: TE Bilisim