CHP'li Meclis üyeleri Osman Bekaroğlu ve Özberk Papila'nın çekimser oy kullandığı ve oy çokluğuyla komisyondan geçen madde, mecliste görüşüldü.
‘’BELEDİYE TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI’’
Belediyenin destek vermesi gerektiğini söyleyen Özberk Papila, zam yerine belediyenin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
‘’FİRMA BEDAVA TAŞIMAK ZORUNDA KALIYOR’’
CHP'li diğer Meclis üyesi Turgut Aydın da şöyle konuştu:
"Seçim dönemi kalıcı çözüm bulacağınızı söylemiştiniz? Hizmeti yapan firma ekonomik olarak zorlanıyorsa, hizmeti yapması zor. Firma şuan da kayyımda. Bu firmanın bu çarkı döndürme de yapıp yapamadığını görüyorsanız, bu pandomim nedeniyle oluşan zararlar, hükümetimizin iyi niyetli çıkartmış olduğu 65 yaş üstü yasaklar var. Zonguldak'ta çalışandan çok emekli var, firma bedava taşımak zorunda kalıyor. Hizmetin aksamadan yapılması için belediyenin taşın altına elini koymasını istiyoruz."
‘’YENİ YÖNETMELİK HAZIRLAYACAĞIZ’’
Başkan Ömer Selim Alan da konuşmasında, şunları söyledi:
‘’Ulaşım Master Planı üzerinde çalışıyoruz. Bizden önce ki dönemde takibin ucunu kaçırmışlar. Biz bunu belli bir süre önce ele aldık. 15-16 aydan beri hiç zam yapmamış. İşçi giderlerinin artması, yolların bozuk olması masraflarını arttırmış ama asfatlama yapacağız. 270 tane aşmış şehrin merkezinde duraklamadan ziyade master planı çerçevesinde plaka değerlerinin artacağı bir plan hazırladık. Arkadaşlarımız hazır olmadıklarını belirttiler. Göreve geldiğimiz 17 aydan be en çok şikayet aldığımız konu toplu taşıma. Yeni bir yönetmelik hazırlayacağız.
Bizim ihale hazırlığı yapmamız lazım. Vatandaşlardan bize toplu taşıma konusunda şikayet geliyor."
Yapılan konuşmaların ardından, gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Böylece toplu taşıma ücretlerine, belediye meclis üyelerinin oy çokluğuyla aldıkları kararla zam yapılmış oldu.
Editör: TE Bilisim