Kripto paralarda boğa sezonunun gelmesiyle birçok coin ve token’ın değerinde ciddi artışlar görülmeye devam ederken sabit coin’lerin en büyüğü olan USDT‘nin de piyasa değeri 50 milyar dolara ulaştı. Bu da dolaşımda şu anda, sadece Tether şirketinin ABD dolarına 1’e 1 endeksli kripto parasından 50 milyar dolar var demek.

Son 2 yılda New York Başsavcılığı’nın açtığı dava nedeniyle belki de geleceği belirsiz olan, hatta olumsuz bir karar çıkması ihtimaline karşı piyasada da çöküş senaryolarının konuşulduğu Tether, ceza ödemesine rağmen başsavcılıkla anlaşmaya varmış ve adeta yeniden doğmuştu.

USDT’nin piyasa değerinin 50 milyar dolara ulaşmasıyla ilgili konuşan Tether CTO’su Paolo Ardoino da şirketin buralara gelmesinin hem kendileri hem de endüstri için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “Tether’in başarısı, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC’ler) ve geleceğin bankacılık sistemleri için de büyük bir aşamadır.” dedi.

TRON ağı Ethereum’u geride bıraktı

Öte yandan USDT’nin en çok kullanıldığı Ethereum blok zinciri de bu anlamdaki liderliğini Tron’a kaptırdı. Ethereum blokzincirindeki yoğunluk sebebiyle yüksek işlem ücreti ödemek istemeyen kullanıcılar, USDT gönderme işlemleri için Tron ağını tercih ediyor. 50 milyar doların 24 milyar dolar Ethereum zincirinde bulunurken, 26 milyarı doları ise Tron ağında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim