Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, "Vizyonumuzu bir daha genişletirsek, doğal olarak Oyak'ın maden ve metalürji gurubu içinde ERDEMİR'in sahip olduğu şirketler olacak. Bu nedenle ‘maden ve metalürji' dedik. Vizyonumuzu biraz daha açmayı planlıyoruz" dedi.

"BU İADEYİ ZİYARETTİR"

Baktır, ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası  ziyaretinde gazetecilere yaptığı konuşmada, işletmenin 52'nci kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyledi.
İşletmeye hizmet verenleri ödüllendirmek ve işletmede çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilçeye geldiğini anlatan Baktır, "Sağ olsun, başkan bey beni iki kez ziyarete geldi. Başkan bey ile sürekli telefonla veya yüz yüze konuşuyoruz. Bu ziyaret iadeyi ziyarettir. Hem de bizim bugün, Ereğli Erdemir'in 52'nci işletme yıldönümüdür. Bu anlamda, bize hizmet vermiş arkadaşlarımıza ödül törenlerini yapacağız. Burada, tabi ki ticareti de konuşacağız. Eski bir bankacı olarak da ticareti iyi konuşurum. Birazda esnaf çocuğu olduğum için rahat rahat konuşuruz" diye konuştu.

"EREĞLİ'DEKİ MÜCADELE TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEDİR"


ETSO Başkanı Tetiker de ziyarette yaşanan sıkıntıları anlatacaklarını, talepleri ise aktaracağını ifade ederek; "Mümkün olduğu kadar talep ve sıkıntılarımızı aktaracağız. Daha öncede kendilerine ilettik. Bu bir ekmek mücadelesidir. Mücadelemiz devam edecek. Ama daha farklı düşünce ve uygulamalar olacağına inanıyorum. Çünkü bankacılıktan geldiği için pratiği daha güçlüdür. Bu istişare toplantılarının devamı diliyoruz. Mücadelemiz Karadeniz Ereğli içindir. Onlar Türkiye genelinde mücadele ederler biz Karadeniz Ereğli için mücadele veririz. Biz işin bir ucundan tutarız, onlar komple işin ucundan tutarlar. Onlarında bizimde işlerimiz zordur." 

Bunun üzerine konuşmasını sürdüren Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Baktır, Tetiker'i desteklediğini belirterek, "ülkenin her metre karesinde mücadele etmek, ülke için mücadele etmek demektir. Dolayısıyla Karadeniz Ereğli'deki mücadele Türkiye için mücadeledir. Ben, başkan beyi de bu anlamda burada desteklemiş olayım" dedi.

MADEN VE METALÜRJİ KONUSU
Baktır, basın mensuplarının sorusu üzerine; "Aslında Erdemir Gurubu altında 7 tane şirket vardır. 7 şirketin 2 tanesi yurtdışındadır. Geri kalan 5 şirketimiz Türkiye'nin içindedir. Daha evvel Ereğli A.Ş'den önce Sedat Bey'in (Sedat Orhan) görev yaptığı birde Er Maden'imiz var. Orası, maden çıkartan, pelez üreten bir tesisimizdir. Bir arada bakıyorsunuz ki metalürji şirketi, diğer tarafı da maden şirketidir. Eğer, vizyonumuzu bir daha genişletirsek, doğal olarak Oyak'ın maden ve metalürji gurubu içinde yer alacak olan bir Erdemir'in sahip olduğu şirketler olacak. Dolayısı ile bu nedenle ‘maden ve metalürji' dedik. Vizyonumuzu biraz daha açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"OYAK GURUBU AÇIKLASIN İSTİYORUM"


Böyle yapılanmasını Erdemir A.Ş, İstedemir A.Ş veya Er Maden'de yatırım yapılacak ya da yapılmayacak olması anlamı taşımaz. Ancak, önümüzdeki dönemlerde Türkiye'nin toplam ihtiyacını karşılayabilmek adına kısmi yatırımlar planlıyoruz. 

Çünkü yaklaşık 8 milyon ton sıcak saç ithalatı yapan bir ülkeyiz. Dünya'da 2 veya 3'üncü sıradayız. Her bir dolarlık ithalat, bizim için cari açıktır. Biz, önce Türkiye'nin bilançosuna bakıyoruz. Bilançonun güçlü olmasına çalışıyoruz. Sonra kendi bilançomuza bakıyoruz. Diğer, bizle beraber gerek tedarikçi zincirinde gerekse müşteri ayağındaki toplam müşteri bilançolarına bakıyoruz. Aslında biz, bütün bilançoları yönetebilmek adına yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla maden ve metalürji gurubu dışında bir yapıdır bu. Biz gerek Erdemir'de gerek İstemir'de gerekse de Er Maden'de her gün düşünüyoruz ki yatırım yapalım. Bu bizim için istihdam sağlayacak, özellikle cari açığı kapatacak bir yapıyı sağlayacaktır. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemlerde bu, planlamamızda vardır. Ama bunun maden ve metalürji gurubu anlamında değildir, bu bizim kendi vizyonumuzdur. O gurubun vizyonu başka bir şeydir. Onu, önümüzdeki dönemlerde Oyak Gurubu açıklasın istiyorum."

BASINA KAPALI YAPILDI
Konuşmaların ardından, Tetiker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Baktır'a şilt hediye etti. Baktır ve Genel Müdür Orhan, TSO anı defterine de duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ziyaret, basına verilen hatıra pozunun ardından, gazetecilere kapıla gerçekleştirildi.  

Ziyarete Erdemir adına Gurup Satın Alma Koordinatörü Kürşat Korkmaz; ETSO adına ise Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Sayman Üye Mehmet Çivici, Yönetim Kurulu Üyeseli Abdülkadirn Çınar, Sibel Demircin ve Genel Sekreter Gündüz Acar katıldı.

Editör: TE Bilisim