Çaycuma TSO binasında bulunan toplantı salonunda yapılan toplantıya; CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu' CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük, TSO Meclis Başkanı Ergün Ece, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Filyos Esnaf Odası Alpay Özkan, parti ve oda yönetimi katıldı.

Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu; “Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 3 bin 500 çalışanımız var. Çeşitli sektörlerde çok ciddi fabrikalarımız var. İlçemizde Mega Proje olarak adlandırılan bulunduğumuz lokasyona 20 km. uzaklıkta olan Türkiye’nin 3 büyük limanından bir tanesinin alt yapı inşaatı bitti. Türkiye Petrollerinin burada doğalgaz üssü kurması ile beraber işletmesinin kimin yapacağı konusunda bir belirsizlik var.  Limanın etrafı endüstri bölgesi olarak planlanmıştı. Sürpriz bir şekilde doğalgaz bulundu. Bölge Çaycuma’ya doğru genişleyecek gibi duruyor. Ekolojimize zarar verir mi, endişesi içindeyiz. Yine orda lojistik merkezi kurma hayallerimiz var .En azından havaalanına kadar olan bölgeyi tarım ve hayvancılığa ayrılması konusunda bir beklentimiz var” dedi.

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ; “Son dönemde sanayide biraz bir kar artışı var. fakat küçük esnaf ve vb. yerlerde sıkıntılar var. Ekonomi Masamız burada. Güzel bir toplantı olmasını diliyorum”dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz konuşmasında şunları söyledi; “Zonguldak ilinin bütünlüğü Çaycuma’nın iş hayatında olan sorunları ve vizyonu ilgilendiren güncel konuları değerlendirmek üzere pek çok kez bir araya geldik. TSO Başkamlarımıza teşekkür ediyorum hem meclise hazırladıkları raporları bize sundular hemde beraber ne yapabiliriz diye takipçisi oldular. Ünal Demirtaş ile birlikte 3 Eylül’de 5 TSO Başkanlarını toplayarak genişletilmiş toplantı yaptık. CHP sadece illerde bulunan milletvekilleriyle değil aynı zamanda genel merkezde bulunan ekonomik kurmayları adı verilen yani CHP iktidar olduğunda millet ittifakıyla birlikte Türkiye ekonomisini yöneteceği üst düzey kadrosunu şuanda il il yapacağı bir çalışmanın içine sokmuş durumda. 26 ili ekonomi masası ziyaret etti. Bu ziyaretlerinden de bugün Zonguldak’a yapılıyor. Ereğli ve Çaycuma’da eş zamanlı olarak yapılıyor”.

Editör: TE Bilisim