Gazipaşa Caddesi’nde açılan ve 15-20 Şubat tarihleri arasında hizmet verecek olan çarşıda, sivil toplum üyeleri tarafından yapılan hamur işi yiyecekler vatandaşlara satılarak elde edilen tüm gelir, AFAD Başkanlığı aracılığıyla Yemen'deki muhtaç insanlara ulaştırılacak. 

Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il Müdürü Abdullah Püren, ilgiden memnun olduklarını emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle dedi;
“Emniyet müdürümüz başta olmak üzere polis teşkilatı ile birlikte bugün desteklerini gösterdiler. Kurumlarımızdan gelenler maddi manevi yardımcı oluyorlar. Bugün bir yoğunluğumuz devam ediyor. Özellikle vatandaşların katılımı çok yüksek oluyor. 20 Şubat’a kadar  kermesimiz devam edecektir. Beklediğimiz hasılat 40 ila 50 bin lira arasıdır. Bizi burada mutlu eden güzel taraflardan bir tanesi devlet ile milletin bir arada neler başarabileceğini göstermeye çalıştık. Yemen’deki açlıktan ölen yavrularımızı düşünerek kendi çocuklarımıza onların yerine koyarak bu işin dini, dili, ırkı, rengi   olmayacağını düşünerekten bu işe kalkıştık. Başta sayın valimize ve sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim