Kdz. Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, yaklaşık 100 kadar esnaf ve tüccar ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kdz. Ereğli TSO yönetimine talip olduğunu açıklayan Özcan konuşmasında mevcut TSO yönetimi ile Erdemir yönetimini eleştirdi.

 

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan bu sabah ilçedeki esnaf, tüccar ve iş adamları ile sabah kahvaltısında buluştu. Kdz. Ereğli TSO'nun Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerinde yönetime talip olduğunu açıklamak üzere toplantı düzenlediğini anlatan Özcan, mevcut TSO yönetimi eleştirdi.

Özcan'ın konuşması şu şekilde "Bugüne kadar yapmış oldukları bütün toplantılarda sizlere Ereğli'nin sorunları anlatılıyor ve bunlar ağlayarak tiyatro seyrettirilerek anlatılıyor.

Yahu biz sorunları biliyoruz, her toplantıda çıkıp bize sorunları anlatmayın. Bu sorunları çözmesi gerekenler sizlersiniz. 4 yıl önce göreve gelirken "Biz sorunları çözmeye geliyoruz" demediniz mi? Ama maalesef 4 yıldır bu vatandaşın, müteahhidin, esnafın, sanayicinin, nakliyecinin, çarşı esnafının sorunlarına zerre kadar çözüm üretemeyenler oturdukları makamları adeta ağlama makamına çevirdiler.

Bir önceki basın toplantımızda diğer Karabük, Düzce, Bartın gibi il ve ilçelerin hükümetimizin teşvik ve desteklerinden yeterince yararlandığını belirtmiştim. Ereğli'ye baktığımızda ise ilçemizin kalbi durumundaki Erdemir'in yönetimi sırtını dönmüş, tersanelerimiz kapanmış, bırakın 2. Ve 3. OSB'yi birinci OSB bile tam olarak aktif hale getirilememiş, eğitimde gerekli yatırımların yapılmayışı nedeniyle geri kalmış durumdayız. Bütün illerde yatırımlar devam ederken Ereğlimize ise ciddi bir yatırımcı gelmemektedir. Ve maalesef yukarıda da ifade ettiğim gibi bu sorunların üzerine de gidilmiyor.

Bu durum bir hastanın öleceğini kabullenip kaderine rıza göstermesi ve ölümünü beklemesidir! Bu durum Ereğli'nin kaderi değildir, olamaz.

Kdz. Ereğli'de un var, şeker var, yağ var ama helvayı yapması gerekenler bir türlü bunu beceremiyor. Kdz. Ereğli her alanda marka bir kent olmayı hak etmektedir.

Ey Erdemir yöneticileri! Ereğli sizin ruhunuzu arıyor. Her yıl kar üstüne kar açıklıyorsunuz ama nasıl oluyor da size iş yapan bütün firmalar iflas ediyor? Dünyanın hiçbir yerinde Ereğli'de yaşanan bu tablonun başka bir örneği yoktur. Ereğli'de esnaf, sanayici, tüccar, nakliyeci, işadamı kan ağlıyor, bıçak kemiğe dayanmış durumda.

Ereğli TSO bizimle birlikte bu güne kadar alışık olmadığı bir yönetim biçimiyle çalışacak. Her gün oturup ağlamayacak. Yönetim kurulu, meclisi, komite üyeleri proje üreterek sahaya katkı sunacak. Bürokratları, siyasetçileri zorlayarak, işbirliği içerisinde kendi ekonomik faaliyetlerine neşter atacak.

Artık boş laflara, şehir efsanelerine, sokak edebiyatlarına, büyük / ağır abi rollerine, Ağır Roman edebiyatlarına bu şehrin esnafının karnı tok ve yemiyor. İş, aş ve icraat istiyor. Çok değerli yol arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim hazırdır. Üyelerimiz hazır. Artık kavga yok, boş atışma yok. Artık birlik zamanıdır, artık el ele verme zamanıdır. Artık el ele vererek hükümetimizin icraatlarından Ereğlimizin hakkına düşen payı alma zamanıdır.

2 yıldan beri Ereğli için mücadele platformu ve ticaret ve sanayi odası meclis üyesi olarak yapmış olduğum mücadelemi aktif olarak devam ettirmekteyim. Ereğli'nin sorunlarını ve sorunlarından çıkış yollarını uzun zamandır biliyor ve takip ediyorum.

Ereğli'nin kötü yönetilmesi kaderi değildir. O makamlar plaket alma-verme yeri değil, fotoğraf çektirme makamı hiç değildir. 4 senedir taş üstüne taş konmamıştır ve 4 yıldır "TSO binası yaptım" diye övünülmektedir. Bu nasıl anlayıştır? Kamuoyunun teveccühü ile geçmişte TSO komite üyeliği, meclis üyeliği ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yapmış olup, birikimlerimi de hesaba katarak Ereğlimize daha iyi katkı sunabilmek için, Ereğli ticaret ve sanayi odasının yönetimine talip olduğumuzu siz değerli basın mensuplarımızın huzurunda ve kamuoyunun takdirini de alarak ilan ediyorum.

Ereğlimize genç, girişken, aktif, katılımcı, mücadeleci, ekibimle hizmet etmeye hazırım."

Editör: TE Bilisim