Eğitim-Bir-Sen bir nolu Şube Başkanı Sadettin Dede eğitim sisteminin sık sık değiştirilmesini eleştirdi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığında yapılan atamaları eleştiren Sadettin Dede, "2018-2019 Eğitim öğretim yılından ümitlimisiniz sorunu yanıtlayan Dede şunları söyledi;

"Ümitsiz insanın yaşaması mümkün değildir. Ve elbette Ümitli olmak zorundayız. Yoksa ümitlerimizi kaybedersek geleceği görme şansımızı getirmiş oluruz. Ümitliyiz, yeni kabineye başkanlık sistemi dolayısıyla yeni atanan başkanımız hakikaten bir takım açıklamaları ile gerek öğretmencam ya sında gerek eğitim olarak okullarda veliler. Herkesin tarafından söylemler itibariyle ciddi. Ümit aşıladı insanlara ve ve epey zamandır içimden beklediğini alamayan insanlar yeni bakanımızın bu söylemleri karşısında çok daha ümitlendiler. Tabi bize de biz de aynı şekilde ciddi olarak ümitlendik ama bu ümidimi açık söylim ilk baştaki ümitlenmenin vermiş olduğu heyecanı şu anda taşıyamıyorum çünkü ciddi anlamda bir takım farklı şeyler hissediyorum. İsterseniz sadece ak parti iktidarını ele alayım, bu dönem içerisinde bir çok bakan geldi geçti hepsi sil baştan yeni bir şeylere başladı. Dolayısıyla bu sil baştanları yeniden başlamaları bizim eğitim öğretimmizi daha da geliştirdi bir adım öteye taşımakdan ziyade sürekli bir şeyleri içerisinde bocalamamıza sebep oldu. Yeni bakanımız aynı şeyleri yapacaksa eski sil baştan yapıp ve yeniden başlayacaksa Sil baştan olacaktır. Buda benim Ümitlerimi bir şekilde kırıyor.

Öbür taraftan Milli Eğitim Bakanlığın da yapılan bir takım atamalar var bu atamalarda hangi liyakat ölçüsünde ve neye göre yapılıyor. Onları da biraz araştırmak ve irdelemek lazım. Çünkü adeta bir bilgi tabii ki vermek isteriz ama net olarak bir takım düşünceleri bilmediğimizden dolayı çok fazla bir şey söyleyemiyoruz. Fakat ümitlerimizi kırıyor bazı atamalar.
Fakat biz her şeye rağmen yine de Ümitli olmak istiyoruz. Eğitim öğretim çok daha iyi noktalara gelmesine inanıyoruz."

 

 

Editör: TE Bilisim