İl Genelinde 200’e aşkın okulun bakım ve onarımının tamamlandığı açıklandı.
Valilik Basın v e Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ İlimizde Büyük Onarım kapsamında, toplam 200 Okul ve Kurumumuzun bakım ve  onarım çalışmaları hızla devam etmekte olup; bitme aşamasına gelmiştir. Ayrıca 45 Okulumuzun, doğalgaz dönüşüm işi tamamlanmıştır. Yatırım programı kapsamında, İlimize toplam 26 yeni Okul ve Kurum  kazandırılacaktır. Bakanlığımızca başlatılan kullanılmayan köy okullarının eğitime kazandırılması kapsamında, İlimiz bünyesinde 8(Sekiz) "Köy Yaşam Merkezi" açılmış olup; diğer köylerdeki çalışmalar, devam etmektedir. Bakanlığımızca başlatılan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında İlimiz genelinde toplam 60 Okulumuzun iyileştirme ve donatım çalışmaları, hızla devam etmektedir. İlimiz bünyesindeki ana sınıflarına, toplam 67(Altmış yedi) ana sınıfı daha eklenerek, okul öncesi 5 yaş okullaşma oranı, İlimiz genelinde, %53'ten %98'e yükseltilmiştir.
“KÜTÜPANESİZ OKUL KALMADI”
Bakanlığımızca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında,İlimizin tüm Okul ve Kurumlarına kütüphane yapılarak, kütüphanesiz okul kalmamıştır. İlimiz kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı, 200.000'den 600.000'e çıkarılmış olup; 1.000.000 kitap hedefine, en kısa sürede ulaşılacaktır.  Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran çırak öğrenci sayısı, İlimiz genelinde 2.100'den 5.500'e yükseltilmiştir.
“BİR MİLYON 500 BİN KİTAP DAĞITILACAK”
Bakanlığımız tarafından, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için öğrencilerimize dağıtılmak üzere, toplam 1.500.000 ücretsiz ders kitabı ve yadımcı kaynak kitap, okullarımıza ulaştırılmıştır. İlimiz Zonguldak ve  Karabük, Bartın illerinin  tarihi, kültür ve mirasına hizmet ederek, kültür değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak olan "Olgunlaşma Enstitüsü" İlimiz bünyesinde açılmıştır.
İlimiz merkezi ile Ereğli İlçesi bünyesinde bulunan Bilim ve Sanat  Merkezlerine ek olarak, Devrek, Alaplı ve Çaycuma İlçelerimize de 3(Üç) yeni BİLSEM açılarak, İlimiz bünyesinde açılan toplam BİLSEM sayısı 5(Beş)'e çıkmıştır. İlimiz Merkezi, Ereğli ve Çaycuma İlçelerimizdeki e-sınav merkezlerine ek olarak, Kozlu, Kilimli, Devrek ve Alaplı İlçelerimizde 4(Dört) yeni e-sınav merkezi açılmıştır” denildi.

Editör: TE Bilisim