Bugün asgari ücretin 4 bin 250 lira olduğunu ancak Türkiye'de 85 bin ücretli öğretmenin asgari ücretin yarısının aldığını belirten Aşkar, bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 

Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkanı ve Memur-Sen il temsilcisi Kamuran Aşkar konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bugün 15 bin öğretmen ataması gerçekleşti.15 bin öğretmen Milli Eğitim camiamıza, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum. Tabii yeni atamaları çok önemsiyorum çünkü öğretmenin en makbul olanı genç olanıdır. Sebebi hikmeti de dinamizmi, heyecanı en fazla olduğu dönem ilk atama dönemidir. Bizce 15 bin öğretmen olumlu ama yetersizdir. Niye yetersiz diye soracak olursanız biliyorsunuz norm kadro yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şu anda 150 bin tane öğretmen açığımız var. Bu 15 bin öğretmen açığı yaklaşık 85 bin ücretli öğretmenle karşılıyoruz. Dolayısıyla 150 bin açık atama bekleyen öğretmen arkadaşımız varken sorunu sadece 15 öğretmen ataması ile geçiştirmek, sorunu aslında biraz da ertelemektir. Eğitim bu ülkenin en önemli sorunuysa, en başta çözülmesi gereken sorunuysa, eğitimin olmazsa olması da öğretmendir. Dolayısıyla ilk yapılması gereken öğretmen açığının tamamen toptan çözülmesidir ve bu kapsamda devletin en kısa sürede  atama yaparak, 150 bin öğretmen açığını komple kapatmasıdır. 
Defalarca söyledik ki burada bir kez daha söylemek istiyorum, 85 bin tane ücretli öğretmen çalıştırılıyor ve biliyorsunuz yılbaşından itibaren asgari ücret 4.253 lira  yapıldı ama bizim çalıştırdığımız ücretli öğretmenlerimize, 85.000 tane ücretli öğretmenimize verdiğimiz rakam, asgari ücretin tam yarısı arkadaşlar. Bakın burası çok önemli. Bunun adı düpedüz emek sömürüsüdür. Biz eğitim çok önemli diyoruz, eğitime çok önem verdiğimizi söylüyoruz ama çalıştırdığımız öğretmene asgari ücretin yarısı kadar ücret veriyoruz. Dolayısıyla bir an önce devlet bu açıkların giderilmesi noktasında kalıcı çözüm olarak öğretmen atamalarını yapması gerektiğini söylüyoruz.” 

Editör: TE Bilisim