Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Kapıcı, TOBB’la günün şartlarına uygun kalifiyeli ara eleman yetiştireceklerini söyledi.

Kapıcı yaptığı açıklamada; ‘’Milli Eğitim Bakanlığımız Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve TOBB Şubat ayında bir protokol imzaladılar. Bu protokol kapsamında TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığımız, okulları pilot okul seçtiler.

Türkiye’de 81 okul içerisinde Merkez Endüstri Meslek Lisemiz de bulunuyor. Bu protokol kapsamında Milli Eğitim ve TOBB olarak bazı yapmamız gerekenler var. Protokolde ki amacımız sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlarını yetiştirmek. Bu bağlamda 2023 vizyonumuz da, Bakanlığımızda mesleki eğitime çok önem veriyor ve çeşitli protokoller yapılıyor. Bu protokol de onlardan bir tanesidir. Burada ki amaç sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmektir. Bunu yetiştirirken de protokoller ile birlikle sektör bize şu alanda ihtiyacımız var diyor ve bizde bu alanda atölyeler açacağız. Bu atölyelerinde TOBB kendi bünyesinde imkanlarını okula sunarak kuracaklar. Hem öğrenci, öğretmen yetiştirmek ve zihnen kariyer olarak da, eğitmeyi amaçlıyor. Protokol kapsamında başarılı olan çocuklara burs verilecek. İnşallah Zonguldak’ımıza hayırlı olur. Yönetim kurulları oluşuyor. Okulların müdür, yardımcıları ve öğretmenleri beraber gerekli görevlendirmeler yapılacak. İhtiyaçlar ise kurul tarafından karşılanacaktır’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim