Zonguldak'ta öğrenciler karne aldı paylaşan: elmastelevizyonu

Zonguldak'ta, 2016-2017 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. İl genelinde 105 bin 508 öğrenci ve velileri karne sevinci yaşadı...

Karne sevinci buruk geçti

Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 bin 445 derslikte öğrenim gören 105 bin 508 öğrenci karne sevinci yaşadı. Zonguldak Merkez Mithatpaşa İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencileri, dönemi bitirmiş olmanın sevincini buruk yaşadılar. İlk okuldan mezun olan son sınıf öğrencileri, öğretmenlerine kendi yazdıkları şiirleri okuyup hediyelerini takdim ederken göz yaşları sel oldu. Velilerin de zaman zaman duygulandığı görülen karne gününde öğrencilerden bazıları, hüngür hüngür ağladı...

Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2017 tarihinde başlayıp bugün sona erdi.
Sabah erken saatlerinde okullarına giden öğrenciler, karne heyecanı yaşadı. Öğretmenlerin karneleri dağıtmasıyla birlikte başlayan heyecan; yerini sevinç ve hüzne bıraktı. Bazı öğrenciler karnelerindeki zayıf notlara üzülürken, bazıları ise notlarının iyi olmasına sevindi.


Çocuklarıyla birlikte karne sevinci yaşayan veliler, "Bütün bir yılı tamamlamanın mutluluğu var. Çocuklar sabahın erken saatlerinde karne almak için okullara geldiler. Bu gurur verici" diye ifade ettiler.
Öğretmenler ise yaz tatilinde öğrencilere dinlenme ve eğlenme tavsiyelerinde bulundu. Okullarda ayrıca obeziteye dikkat çeken mektuplar da dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim