Zonguldak İlköğretim okulunda öğrenim gören 4. sınıf öğretmeleri ve öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kapmasında "Milli kültür" konusuyla ilgili olarak bir sergi açıldı. Serginin açılmasına öncülük eden 4. sınıf öğretmeni Sevim Adıgüzel, "Her milletin kültürü kendine özgüdür. Milli kültür bir milleti diğer milletten ayırır beraberinde güçlendirir. Milli değerlerimiz aslında bizim geleceğe Milli kültürümüzü oluşturmaktadır. Değerlerimiz ile değerliyiz. Biz de Sosyal Bilgiler dersi ünitesi çerçevesinde milli değerlerimiz milli kültürlümüz ünitesini işliyorduk. Bizde böyle bir sergiyi açtık" dedi. 


Serginin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İlkokulu Müdürü Fatma Günaydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış kurdelesini serginin açılmasına öncülük eden Sevim Adıgüzel, kesti.
Sergiyi gezen öğrenciler ve misafirler geçmişte kullanılan mutfak eşyaları, kıyafetler, ev eşyaları ve paraları daha yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler Eşyaların, kıyafetlerin, paraların özelliklerini, nasıl kullanıldıklarını öğrenirken aynı zamanda günümüzle de kıyaslama fırsatı buldular.

"Her milletin kültürü kendine özgüdür"
Sosyal Bilgiler dersi ünitesi çerçevesinde ders işlediklerini bundan sonra sergi böyle bir sergi açmaya karar verdiklerini söyleyen 4. Sınıf öğretmeni Sevim Adıgüzel; "Zonguldak İlköğretim okulu olarak Sosyal Bilgiler dersi ünitesi çerçevesinde milli değerlerimiz milli kültürlümüz ünitesini işliyorduk. Bu süreçte çocuklarımız için milli değerlerimizin daha kalıcı olabilmesi için önce saygı duyduğumuz karakterler değerler canlandırması yaptık. Daha sonrada aileleri de içine katarak böyle bir sergi gerçekleştirdik. Toplumuzun geçmişten günümüze tarihsel süreç içerisine aktardığı ortak değerlere kültür denir. Her milletin kültürü kendine özgüdür. Milli kültür bir milleti diğer milletten ayırır beraberinde güçlendirir. Milli değerlerimiz aslında bizim geleceğe dönükte milli kültürümüzü oluşturmaktadır. Değerlerimiz ile değerliyiz. Bu sergiye emeği geçen velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Hiç daktilo görmemiş öğrencimiz vardı"
4. sınıf öğretmenlerinden Ece Polandüz ise "Geçmişte annelerinin dedelerinin yaşamış oldukları eşyaları tanıtmak istedik. Ünitemiz içerisinde isimleri duyuyorduk sadece merak ettiler. Örnekler varsa bir-iki tane getirin dedik derken sonuç kendimizi bir anda serginin içinde bulduk. Tamamen doğaçlama gelişti her şey. Çocuklar eskiden yaşanmış olduğu eşyaları görünce çok mutlu oldular. Hiç daktilo görmemiş öğrencimiz vardı. Diğer makineleri görmemiş öğrencilerimiz vardı. Bu sergiye velilerimiz katkısı çok oldu. Bu nedenle tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim