Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'ni bitiren 96 öğrenci, mezuniyet töreninde 'hipokrat yemini' ederek mesleğe ilk adımı attı.

Farabi Kampüsü'ndeki Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitiren Elif Nurdan Güneş, öğrenciler adına yaptığı konuşmada eğitim sürecinde yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Güneş, Türkiye'de tıp fakülteleri arasında intörnlük denilen 6'ncı sınıf eğitimin standart bir program dahilinde yapılmadığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Bu da beraberinde klinikten kliniğe değişen görev tanımları, hekimlikle doğrudan ilgisi olmayan bazen hemşire bazen personel baskısı ile yapılan işleri, hastanedeki iş yükünün azaltılması ve işleyişin devamı adına eğitimden uzak tamamen hizmet açığını kapatmaya yönelik uygulamalar gibi sorunları beraberinde getirmektedir. Fakültemiz ve tüm tıp fakülteleri arasında, dönem 6 eğitiminde standartizasyon sağlanması, intörn hekimin görev tanımının net bir şekilde ortaya konulması ve bu tanımlamaların bütün anabilim dallarınca uygulanması ve geleceğin hekim adayları olan bizlere, tıp etiğine uygun davranılması gerektiğini düşünüyor, hemşire, personel, sekreter açığının intörn hekimlerce kapatma anlayışının sona ereceğini umut ediyor ve bu sorunların çözüme kavuşacağına inanmak istiyoruz."

Ardından, dönem birincisi Güneş'e diplomasını ve plaketini Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya, ikinci Aslısu Akdeniz Vurunbigi'ye mezuniyet diplomasını Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, üçüncüler Eda Orhan ve Bahar Şahin'e ise mezuniyet diplomasını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Varım Numanoğlu verdi. Dönem birincisi Güneş, daha sonra ailesiyle birlikte okul kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

Öğrenciler, daha sonra bir ellerini kalplerinin üzerine, diğer ellerini de yanlarındaki arkadaşlarının omuzlarına koyarak hep birlikte hipokrat yemini edip mesleğe ilk adımı attı. Yeminin ardından öğrenciler, keplerini hep birlikte havaya attı.

Editör: TE Bilisim