Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesislerinde yapılan geceye 140 kişi katıldı. Gecede emekli olan Eğitim Sen üyelerine plaket verildi.
Geceye Eğitim Sen üyeleri ile emekli öğretmenlerin yanı sıra Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, İl Genel Meclis Üyeleri Burhanettin Çakır ve Hasan Tülübaş, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Ali Rıza Yılmaztürk, CHP Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Tevfik Aydoğmuş ve Fahri Diler, Eğitim Sen Zonguldak Şube Yürütme Kurulu Üyesi Selçuk Çurak, Zonguldak İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Bayram Cura, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük ve kadın kolları üyeleri, Gemiciler Mahallesi Muhtarı Recep Kabuk ve Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarından Ali Nuri Güntekin’in de bulunduğu çok sayıda konuk katıldı. 

Gecenin açılışında konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çakmak, Eğitim Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkkol ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Yürütme Kurulu Üyesi Selçuk Çurak yaptıkları konuşmalarda Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin mesleğine ve haklarına yönelik saldırılara maruz kaldıklarına dikkat çekerek, eğitim emekçilerini birlikte mücadele etmeye ve haklar için Eğitim Sen’de örgütlenmeye davet ettiler.

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul geceye gönderdiği mesajda, “1994 yolunda kaleme alınan Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ni okuduğumuzda emeğimizden çalınmış olanları daha rahat görüyoruz. KHK rejimi ile sivil ölülere dönüştürülmek istenen eğitim emekçileri mücadelelerini sürdürüyorlar. Ciddi ekonomik kayıplar var, eğitim emekçileri insanca onurlu bir yaşam sürmeyi sağlayacak bir maaştan yoksunlar. Sadece ekonomik kayıplar değil bunlar, demokratik hak kayıpları, mesleğin özerkliğini, değerini yitirmesi ile ilgili kayıplar. Çocukların ve gençlerin eğitim halkına dair ihlaller de mesleğin ve eğitimin değerini yok ediyor, öğrencilerimizi umutsuz dolayısıyla geleceksizliğe sürüklüyor. Öğrencilerimize amaçlı ve anlamlı bir yaşamı anlatmada zorlanıyoruz. Bununla birlikte okullarda ve üniversitelerde, hayatın bizatihi içinde Eğitim Sen olarak boyun eğmeyen, onurlu biçimde haklarını arayan, kendini örgütleyerek sendikasını, emek ve meslek örgütlerini etkileyen ve onlardan etkilenen, eşitliğin ve özgürlüğün izlerini süren, emek demokrasi ve barış diyen ve bu sözcükleri yaşamın kılcallarına taşıyan emekçileriz. Bulunduğumuz kentlerde tarihi ileriye doğru taşıyan toplumsal bir gücüz. Güzel ve güneşli günlerin gelmekte olduğunu da hissediyoruz. Taban desteğini yitiren, meşruiyeti sorgulanan bir iktidar varlığını sürdürmeye çabalıyor. Son bir buçuk ay içinde 2 bin yüz yeni arkadaşımız aramıza katıldı, yürütme kurulu üyelerimize, işyeri temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. KESK bütününde rakam 5 bini aştı. Yandaş sendikalardan istifa ederek bize katılan arkadaşlar dahil değil üstelik bu rakamlara. Değerli arkadaşlarım, 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde yaşamak istediğimiz ülke bu değil diyerek, güçlerimizi etkinleştirerek, zengin geniş ittifaklar kurarak, kolektif çalışmayı büyüterek bu tarihsel süreçte tarihe bir not düşebiliriz. Bu güzel etkinliği düzenleyen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizleri, Hepinizi MYK adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.  

2020 ve 2021 yıllarında emekli olan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği üyeleri Şenol Eşme, İsmail İlhan, Recep Köse, Zehra Gören, Gülhan Yiğit, Hüseyin Akbaba, Cevat Çağlar, Rahmi Korkmaz, İlknur Oral, Şevket Akkaya ve Ertan Demircan ile emekli olan Eğitim Sen Gökçebey Temsilciliği üyeleri Nevim Tülübaş, Zeki Başoğlu ve Ayfer Cebecioğlu’na plaket verildi. 

Gece, Murat Demirtaş, Koray Bayramoğlu, Ekin Sevgi Eroğlu, Mustafa Ozan Noyan ve Safa Kabuk’un söylediği türkülerle devam etti.

Editör: TE Bilisim