Zonguldak'ta oto sanayi sitesinde mekanik tamir ve bakım servisi işletmeciliği yapan evli 3 çocuk babası Serdar Baytemür, gelişen çağda çırak bulup yetiştiremediklerini söyledi.

2012 yılından buyana Zonguldak'ta yedek parça ve araç tamir bakım servisi olarak hizmet verdilerini ancak yeni neslin ailelerinden almış oldukları rahatlıktan dolayı mesleki anlamda kendilerini geliştiremediklerini ifade eden işletmeci Serdar Baytemür şöyle dedi;

‘'Bu tarz mesleklerde insanlar yetişmiyor artık. Ailelerin çocuklarına çok aşırı değer verdiklerinden dolayı ya yeni iş kollarına yönlendiremiyorlar ya da okumasını istiyorlar. Bu da sektörün can alıcı noktalarındandır. Sadece bizim sektör için geçerli değil tüm sektörlerde aynı durum var. Herkes mühendis olursa bu mühendise kim yardımcı olacak? Bura da gerçekçi olmak lazım. Çekirdekten yetişmede olacak alaylıda olacak. Baktığımızda bundan on yıl sonra araba yaptıracak usta bulamayacak duruma gelinebilir. Eskiden Aileler çocuklarını ustaya teslim ederken eti senin kemiği benim derdi. Şimdi iş yerlerine telefon açıp çocuğum yemek yedimi diye soruyorlar. Çocukları bıraksınlar. Kendi ayakkabılarının içine girsinler. Çocuk düşmeyi de kalkmayı da öğrensin. Eğer durum böyle olursa insanlar iş yaptıracak usta bulamayacaklar. Sonuç olarak sosyal ve kültürel erozyonlar yaşanacak. Diğer yandan kış ayından çıkamadık. Kış biraz belirsiz geçti. Bayramdan sonra işlerimiz biraz açıldı'' dedi.

Editör: TE Bilisim