Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası'nın Gülüç kapısından çıkan cüruf yüklü kamyon sürücüleri, yere döktükleri cüruf tozu nedeniyle Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve belediye görevlileri tarafından kontrol edilerek uyarılırken dökülen cürufun kazaya sebebiyet vermesi nedeniyle denetleme yapıldı.
Erdemr'in Gülüç Kapısı çıkışında araçları durduran Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve belediye çalışanları araçları kontrol ederek, sürücülere araçları yıkatmaları ve damperlerini branda ile kapatmaları konusunda uyardı. Başkan Demirtaş araçlardan yola dökülen cürufları göstererek, bir daha böyle olması halinde araçlara ceza kesileceğini ve araçların girişine izin vermeyeceklerini söyledi. Yapılan uyarıların ardından bir süre sonra Erdemir'den çıkan araçların damperlerinin üzerinin kapatıldığı ve lastiklerin yıkatıldığı görüldü.
KAMYONLARCA CÜRUF NEREYE TAŞINIYOR?
Bu görüntüler üzerine Elmas TV Haber Müdürü Ergin Özkul Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ı arayarak; “Bu kamyonlar bu cürufu nereye dökecekler?” sorusu üzerine Başkan Demirtaş; “Döktükleri alan benim sınırım içinde değil o yüzden ona karışamam. Ama benim beldemin sınırları içinde kuralına göre taşıma yapmak zorundalar. Yapmadıkları taktirde cezai işlem uygulanacaktır” dedi.
Erdemir’in içinden çıkan cürufu hiçbir yetkisi olmamasına rağmen Ereğli ilçesindeki tarım arazileri döken Ege Doğa Firması sahibi Erdoğan Erdem’e, yine Alaplı Organize Sanayi Bölgesi içinde Asansör Firması adı altında cüruf ayrıştırma işlemi yapan Karadeniz Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’a kimin dur diyeceği merak edilirken Ereğli halkı ve doğası zehirlenmeye devam ediyor.
ERDEMİR ve POSBIYIK NEDEN SUSUYOR?
OYAK Müdürü Savaş Erdem, Oyak Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Oktay Demiray, OYAK’a bağlı Ereğli Demir Çelik Fabrikası Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık  Erdemir’in için’de cüruf ayrıştırma tesisinin kurulmasına ve bu cürufun Ereğli bölgesinde tarım arazilerine dökülmesine hala neden göz yumdukları kamuoyu tarafından merek ediliyor ve sorgulanıyor.

Editör: TE Bilisim