Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan ve Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu denetlenen restorasyon çalışmasının ihalesini, AK Parti 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın şirketi almıştı.
Osmanlı mimarisi ile inşa edilen Bozhane Hamamı restorasyonunun yıllardır bitirilememesi kafaları karıştırdı. 
Restorasyon alanından gelen fotoğraflarda ise hamamın yakınından olan Bizans dönemine ait tarihi su kuyusu ve kale duvarının olduğu alana uzadığı görüldü.
Fatih Sultan Mehmet'in fermanıyla İstanbul'un fethinin ardından dikilen Karadeniz Ereğli'de ki Fetih Çınarlarından biri olan ağacında, restorasyon çalışmaları kapsamından köküne zarar verildiği görüldü.
Yıllarca bitmeyen çalışmaların, Bozhane Hamamı dışında çevreye  yayılması akıllarda soru işareti bırakırken, bazı vatandaşlar ise defile iddialarında bulundu.
Ereğli Belediyesi tarafından denetlenmesi gereken bu restorasyon çalışmasının neden bu kadar uzadığı sorusu henüz cevap bulamadı.
Halil Posbıyık ile Fazlı Erdoğan arasında nasıl bir ilişki olduğu ve Bozhane Hamamı Restorasyon çalışmalarının neden bu kadar uzadığı merak ediliyor.

Tarım ve Balıkçılık sektöründe üreticiye destek Tarım ve Balıkçılık sektöründe üreticiye destek

Editör: TE Bilisim