Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı bitince birleşimi yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Bünyamin Babaiban başkanında gerçekleştirilen mecliste yoklama ve açılıştan sonra gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 18.04.2022 tarihli ve 40323 sayılı, mülkiyeti Belediyeye ait, imar planlarında Trafo Alanı olarak ayrılmış, Merkez İlçe, Yeni Mahalle, 440.63 m² yüzölçümlü 648 Ada, 2 Parsel sayılı taşınmazın 40.00 m²’lik alanındaki mevcut trafo yerinin 25 yıllığına Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adına kiralanabilmesi, kira sözleşmesinin imzalanabilmesi ile tapu kayıtlarına “kira şerhi” işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi telebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

 
Mecliste Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 13.05.2022 tarihli ve 42318 sayılı, Belediye 2022 Mali Yılı Gelir Tarifesinin 60’ıncı sayfasında bulunan Kapuz Plajı Hizmet Tarifesi altındaki maddelerin güncellenmesi talebi ile ilgili yazısı Tartışmalara neden oldu Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekili atın koyunova güncellemenin Eğer zam olarak yansıtılması durumunda komisyonda buna hayır oyu vereceklerini belirterek tepki gösterdi. Meclis Başkan vekili Bünyamin Babaiban'da geçen yıl zam yapmadıklarını ve kamu zarar oluşmamış adına hizmet tarifesinin güncellenmesinin gerekli olduğunu ifade etti ve madde oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.


Mecliste; Belediye hizmetlerinde kullanılmak ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla; Orman Genel Müdürlüğünce hibe edilecek 1 Adet İtfaiye Arazözü, 2 Adet Çift Kabin Öncü İtfaiye Aracına ilişkin hibenin kabulü ve hibe işlemlerine esas gerekli protokol ve işlerin yapılması için Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan 'a yetki verilmesi talebi İle Zonguldak İli Merkez İlçesi muhtelif mahallelerinde 2022 yılında yapılacak olan Park ve Çevre Düzenlemeleri  Yapım İşi için İller Bankasından KDV dahil 5.000.000 TL kredi alınması ve kredi kullanım işlemlerine ilişkin her türlü sözleşmenin yapılması, imzalanması gibi işlemler için Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan a yetki verilmesi talebini içeren maddeler plan ve bütçe komisyonuna görüşülmek üzere oy birliği ile havale edildi.

 Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin güncellenmesi talebi ile ilgili yazısı Komisyonu oy birliğiyle gönderildi.

Editör: TE Bilisim