Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen zehirli atık bertaraf işini Gebze’deki işleme merkezinde yapması gerekirken, yasal mevzuatlar hiçe sayılarak  Bölücek Mahallesinde, Gülüç ırmağı kenarında depolayarak adeta çevre katliamı yapıyor.
Yasal kurallara uymayan ORATEC Firması’nın sahibi Zafer Aksoy’a OYAK’a bağlı ERDEMİR Fabrikalarının da birilerinin göz yumduğu iddia edilirken, daha önce yol kenerında depolanan atıklar, haberlere konu olup kamuoyunun tepkisini çekince 1 km uzaklıkta ki kapalı depoya kaldırıldı.
Etrafı kapatılan alanda depolanan atıklar göz göre göre insan sağlığını tehdit ederken, Gülüç Irmağı kenarından kamyonlar ile kapalı alanlara sevk edilmesi Elmas TV kameralarına saniye saniye yansıdı.
Zehirli atıkların Bölücek Köyü’nde ayrıştırılması ve depolanmasına tepki gösteren köylüler, yasa dışı iş yapan firmanın bir an önce köylerinden çıkarılmasını istediklerini söylerken, insan sağlığını tehdit eden ve daha önce defalarca cezai işlem uygulanan bu firmanın, cesareti kimden yada hangi kurumlardan aldığı merak konusu.

Editör: TE Bilisim