Elmas Televizyonu’nun konuyu 3 gündür gündeme getirmesinden sonra bölgede dün ilaçlama yapılırken, bu sabah yeniden bölgeye çamurlu su ve hafriyat dökülmeye devam edilirken Taşbaca Muhtarı Kibar Arıkan bölgeye hafriyat dökülmemesi için hafriyat araçlarının yolunu kesti.


MUHTAR YOLU KESTİ, ZABITALARA ADETA DERS VERDİ!
Muhtar Arıkan araçların yolunu kesmesi üzerine olay yerine birçok zabıta ekibi gelirken, zabıta ile muhtar arasında sözlü tartışma yaşandı.
Bölgeye hafriyat dökülmesini istemeyen mahalle halkı ile zabıtalara direnen Taşbaca Muhtarı Kibar Arıkan; “Zabıta olacaksınız öylemi? Bu hafriyatı kim buraya böyle döküyor engellesenize? Birde belediye olarak siz gelip dökmek istiyorsunuz? Çamurlu suyu buraya taşıyorsunuz! Mahalle sinekten geçilmiyor. Buraya dökülen belediyenin hafriyatı mı? Bu kanunsuzluğa göz yumdurmayacağım” diyerek duruma tepki gösterdi. 
Zabıta ekiplerinin hafriyatı o bölgeye ısrarla dökmek istemesine sert bir şekilde direnen Taşbaca  Muhtarı Kibar Arıkan; ”Polis çağırın kardeşim. Biz mahalle halkı olarak buraya dereden çıkan lağım karışımı olan hafriyatı döktürmeyeceğiz” dedi. Olay yerine polis ekipleri çağrılırken, polis ekiplerinin gelmesiyle birlikte zabıtalar olay yerinden ayrıldı.


MİLLETİN DIŞKISININ KOKUSUNU BİZ ÇEKMEK ZORUNDAMIYIZ?”
Dereden çıkarılan hafriyatın buraya dökülmesi üzerine sivrisineklerin çoğaldığına ve buradaki ağaçların yok edildiğine vurgu yapan vatandaşlar; “Dereden çıkartılan hafriyatı gelip buraya döküyorlar. Eskiden hiç sinek olmazdı, şimdi sinekten evimizin camını açamıyor, sineklerden gece uyuyamıyoruz. Milletin dereye giden dışkısını biz burada çekmek zorunda mıyız? Kozlu Belediye yetkileri ayıptır, günahtır. Bu dere pisliğini bu doğanın içine döktürmeye utanmıyor musunuz?” dedi.

Editör: TE Bilisim