19 senedir yer bilimleriyle ilgilenerek araştırmalar ve deprem kestirimleri gerçekleştiren, şimdiye kadar birçok depremi yer, büyüklük ve zaman olarak tahmin eden Timuçin Özat, olası Marmara depremi ile ilgili fay hattının tek parça halinde kırılma ihtimalini zayıf bulduğunu ifade etti. Özat, İmralı – Mudanya çevresine dikkat çekerek 6,5- 7, o büyüklükleri arasında salınım ihtimalinin bir kaç yıl içerisinde yüksek olduğunu söyledi.
Özat yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
“Aslında Marmara konusuna pek değinmek istemiyordum ancak sorular ve iddialar üzerine sayfamda da paylaşımlar yaptım. Kamuoyunda, İstanbul depremi deniyor. Ben, Marmara diyorum.
Öncelikle deprem hazırlıklarının en kötü senaryoya göre hazırlanması gerekiyor ki, öyle de yapılıyor. 2030 yılına kadar İstanbul açıklarındaki fayın kırılma ihtimali yüzde 64 olarak açıklandı. Profesör sıfatlı birçok bilimci de depremin büyüklüğü ve zamanı konusunda ayrışıyor. Yaklaşık 50 makale okudum.  Kısa olarak, 2030 yılından önce İstanbul’da büyük deprem olasılığı çok yüksek değil. 
Marmara Denizi’nde 3 ana şok bekleniyor. Tek parça halinde kırılma ihtimalleri de çok zayıf. İstanbul’a en yakın kırılması beklenen hat, Silivri açıklarında Kumburgaz çukurunda. Bu hatta kilitlenme olduğu tespit edildi. 2030 senesinden önce harekete geçme ihtimali düşük olmakla birlikte 6,4 ila 6,6 büyüklüğü arasında salınım üretebilir. Ayrıca, Tekirdağ-  Marmaraereğlisi önlerindeki hatta da 6,4, 6,9 arasında salınım olasılığı mevcut. Bunlar ciddi olasılıklar. Ancak, biraz yüreklere su serpecekse bu hattında da büyük atım yapma ihtimali 7-8 yıl içinde düşük. Bu süreçlerde 5,o – 5,9 büyüklükleri arasında salınımlar kuvvetle muhtemel yaşanacak. Tıpkı, 26 Eylül 2019, 5,8 Silivri depremi gibi. Bu salınımdan birkaç ay önce yine “Yeraltından Notlar” sayfasında yer, büyüklük ve aysal zaman tahmini gerçekleştirmiştim. Bunun beklenen Marmara depremi olmadığının altını da çizmiştim. 
İstanbul- Tekirdağ depremlerinden önce, Gemlik Körfezi, İmralı adası, Mudanya, Erdek, Bandırma ve Marmara Adası- (Marmara Denizi’nde Balıkesir ilçesi) hattında, 2 ana şok yaşanabilir. İmralı – Mudanya çevrelerinde, 6,5- 7, o büyüklükleri arasında salınım ihtimali yüksek. Diğer kesimlerde de, 6, o – 6,5 arasında salınımlar 2030 senesinden önce kuvvetle muhtemel yaşanabilir.  
Bunun dışında, Balıkesir’de, Gökçeyazı kırığında, 6,9 – 7,o, Çanakkale, Çan -  Biga fay zonunda da 6,o – 6,5 büyüklükleri arasında salınım olasılıkları çok yüksektir. 
Deprem kestirimleri çok aşamalıdır ve istatistiksel veriler çok önemlidir. Birçok hesaplama yöntemleri mevcuttur. Maalesef bazı fay haritalarında ve kurumlardaki istatistiksel verilerde, yer ve şiddetler, büyüklükler konusunda eksiklikler ve hatalar mevcut. Bunların bazılarını doğruladım. Özellikle, 1900’den önce olan tarihsel salınımlarda mevcut bu eksiklikler ve hatalar.”

Editör: TE Bilisim