ORETEC Firması zehirli atığı depoladıkları 30 dönümlük  araziyi Özelleştirme İdaresi Başkanlığından AK Parti eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun devreye girmesiyle yok pahasına satın alırken kapalı ve açık alandan oluşan 30 dönümlük yerde ERDEMİR’in zehirli atıklarını burada ayrıştırma ve depolamaya başladı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yasal izinleri olmayan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da belirlenen depo ve araziyi “Zehirli atık bertaraf” mevzuatına uymadığı için mühürlemişti. 
Aradan geçen zamandan sonra ORATEC Firması ERDEMİR’den bertaraf için aldığı zehirli atıkları aynı yerde ayrıştırma ve depolamaya devam ediyor. 
Elmas Televizyonu’nun ısrarlı yayınlarından Oratec Firması şimdi de zehirli atıkları yangından mal kaçırır gibi kapalı bir alana depolarken yine bu depolarında zehirli atık depolama ruhsatlarının olmadığı öğrenildi.
Bu olayların ardından Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın harekete geçmesi yine Kdz. Ereğli halkına ait  olan suyun ve toprağın zehirlenmemesi için yetkililerin denetimlerini yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim