Sıcaklıkların yüksek oluşu ve kuraklık tehdidi tüm yurtta hava durumu tahminlerinin dikkatle takip edilmesine yol açtı. Barajların durumuyla ilgili endişelerin de yaşanmasıyla beraber yağış beklentileri arttı. Prof. Dr. Orhan Şen, haftaya ülkeye soğuk hava girişi olacağını söyleyerek salı ve çarşamba günleri Anadolu'da kar yağışı görülebileceğini belirtti. 

"ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI GÖRÜLÜR"

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Perşembe ülke genelinde yağmur var. Sıcaklıklar ortalama ve altında. Yarın batıda yağış kesiliyor. Sıcaklık hafta sonu artacak İstanbul 17-18 C olur bugün 11 C. Haftaya ülkeye soğuk hava girişi var. Salı Çarşamba Anadolu'da kar yağışı görülür. Takip edelim." ifadelerini kullandı.

"YAĞIŞLAR KUVVETLİ GÖRÜNÜYOR"

Şen bir diğer paylaşımında da "Hafta sonu Cuma Cumartesi Pazar Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağışlar kuvvetli görünüyor. Hem sel bölgesi hem deprem bölgesi olarak dikkat etmeliyiz." dedi.

ŞENN

METEOROLOJİ'NİN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Batı ve Orta Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ZONGULDAK °C, 9°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BOLU °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Editör: TE Bilisim