İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, "Asıl 2022-2023 kışı imzasını nerede atacak derseniz ocak ayının ortasında, yani 20 Ocak ile 10 Şubat arasındaki dönemde ciddi anlamda soğuma ve kar yağışı göreceğiz" değerlendirmesinde bulunurken ilk karın yağışı için bu ayın 18'inde "Balkanlar üzerinden girmesi beklenen sisteme" dikkat çekti. 

BALKANLARDAN GELİYOR! "10-12 DERECE AZALACAK"

Bozyurt, önümüzdeki günlerin hava durumuna dair şunları söyledi:

"18 Aralık'ta Balkanlar üzerinden girmesi beklenen bir sistem var. Eğer yine bir blokaj olmazsa, engel çıkmazsa 18 Aralık'tan itibaren kuzey ve batı bölgelerden yurdumuza giriş yapacak. 18-19 Aralık tarihlerinde hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak."

"KIŞ İMZASINI NEREDE ATACAK DERSENİZ..."

Bozyurt, şöyle devam etti:

“Daha sonra bu yağışlar yurdu terk edecek ama yılbaşından sonra ciddi anlamda bir soğuk sistem bekliyoruz. Asıl 2022-2023 kışı imzasını nerede atacak derseniz ocak ayının ortasında, yani 20 Ocak ile 10 Şubat arasındaki dönemde ciddi anlamda soğuma ve kar yağışı göreceğiz. Bu kar yağışları hem kıyı kesimler hem de iç kesimlerde etkili olacak. Özellikle İstanbul ve çevresinde ciddi kar yağışları olabilir. Tabii bunlar birer tahmin, değişimler yaşanabilir. Öngörülerimiz bazen tutmayabilir.”

"BİZDE DE KIŞ ÇETİN BAŞLAYACAK"

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise bugün sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak şu değerlendirmede bulundu:

"Neden Avrupa ve Abd kar alırken biz ılık geçiyoruz? Bu sene Kış yok mu?". Aşağıdaki grafik Arktik salınım. Çember içindeki kısım negatif; o yüzden soğuklar oralara akıyor. Nötre çıkınca bizde de Kış çetin başlayacak. Pozitif olduğunda ise soğuklar kutupta hapsolur...

Editör: TE Bilisim