Adıbaş,tıbbi atıklar miktar olarak az olmalarına rağmen yüksek oranda risk taşıyan çok önemli bir atık grubudur.Bu atıklar çok miktarda tehlikeli madde içererek toplum sağlığı ve çevre açısından büyük bir tehlike oluşturmaktadır.Tıbbi atıklar enfekte olmalarının yanı sıra  tehlikeli kimyasallar,ilaçlar,toksinler,radyoaktif maddeler gibi tehlikeli maddeleride  içermektedirler.İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Büşra Erdöl,üniversite öğrencileri ve gençlerimizin topladıkları kan tüpleri  ( içinde kanlar mevcut ),ilaçlar,enjektör,serum torbaları ve atıkları dalgaların sahile vurduğu açıkça ortadadır.İnsanlarımız bu denizde yüzüyor,yada denizden çıkan deniz ürünlerini tüketiyor.Deniz canlılarına zarar veriyormu ? Ne kadar veriyor bunlar muamma tabiki.Tıbbi atıkların sahilleri doldurması  akıl alır gibi değil,bu konuyu geçtiğimiz yıllarda da dile getirmiştik, önlem alınması için can kaybı yaşanmasımı bekleniyor ? Bize göre İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.
Adıbaş, aklımıza gelen şu oluyor.Tıbbi atıkların yönetiminden sorumlu olan kişi,kurum,kuruluşlar bu atıkların çevreye ve insan sağlığına vereceği zararlı etkilerinin ortadan kalkması ile ilgili yükümlülükleri yerine  getiriyormu ? Sahile bakacak olursak kesinlikle getirilmiyor.Sağlık kuruluşları ile bu atıkların toplanması,taşınması ve bertarafından sorumlu olan kişilerin yeterince denetlenmediği görülüyor. Kan ve vücut sıvıları Patolojik Atıklar grubuna girmekte olup,tıbbi atık yönetmeliğine göre yakma yöntemiyle bertaraf edilir denilmektedir.Yönetmeliğe göre yakarak bertaraf edilmesi gereken atık nasıl oluyorda sahillerden çıkıyor.İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 
Yetkili merciler tıbbi atıkların  taşındığı araçların yeterliliğini ne kadar denetliyor ?Denetleniyorsa görmezdenmi geliniyor.Tıbbi  atık işleme tesisleri yeteri kadar inceleniyor ve denetleniyor mu ? Bu ve bu gibi işleri ücret karşılığında yapan firmalar daha fazla para kazanmak için farklı yöntemler mi izliyor ? 

Adıbaş,Temiz bir çevre,sağlıklı yarınlar için yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyorum,bizlerde İYİ Parti olarak konunun takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz dedi.

Editör: TE Bilisim