Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış'ın ekosistemi, Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk'ün Filyos Vadisi’ndeki son gelişmeleri anlatacağı paneli Perşembe Çevreyi, Doğayı Koruma ve Yaşatma Platformu Sözcüsü ve Kimya Muhendisi Ecder Dombaycı yönetecek. Çaycuma SEKA Sosyal Tesislerinde yapılacak olan "Filyos'un Çığlığını Duyan Var mı?" isimli panel, 28 Haziran 2022 Salı günü saat 17.30'da başlayacak.

Çaycuma Çevre Gönüllüleri, Çaycuma’nın ve bölgenin havasını, suyunu, toprağını, ormanlarını, verimli tarım arazilerini zehirleyecek tesislere karşı bölge halkını duyarlı olmaya ve panele katılmaya davet etti.

Filyos Endüstri Bölgesi’nde yapılması planlanan kimyevi gübre fabrikası ve Perşembe beldesi Keçecioğlu Mahallesi’nin verimli tarım arazileri üzerinde yapılması planlanan hurda eritme tesisi başta olmak üzere bölgede yapılmak istenen zararlı tesislere karşı Çaycuma Çevre Gönüllüleri ve Perşembe Çevreyi, Doğayı Koruma ve Yaşatma Platformu tarafından geçtiğimiz hafta  basın açıklaması yapılmıştı.

Editör: TE Bilisim