10.10.2022 tarihinde www.elmas67.com/genel/ttk-soyuluyor-hakan -yesil-luks-araciyla-dolasiyor-h66202.html sayfasında yayınlanan “TTK soyuluyor, Hakan Yeşil lüks arasıyla dolaşıyor!” başlıklı haberinize yanıt niteliğindeki açıklamamızı tarafınıza aktarmak isteriz.

Söz konusu haberde geçen “ÇATES ve TTK Yöneticileri Arasında Nasıl Bir Bağ Var?” ara başlığından sonra yer alan ve kurumumuz Çates Elektrik Üretim A.Ş.’yi hedef alan tüm iddia ve suçlamaların, kurumumuzun evrak sahteciliği yaptığına dair söylemlerin tamamı asılsızdır ve herhangi bir somut dayanağı bulunmamaktadır.

Şirketimizin teşvik aldığına yönelik dayanıksız iddiaya da cevaben,  Çates Elektrik Üretim A.Ş.’nin herhangi bir teşvik almadığını belirtmek isteriz. Haberde bahsi geçen ithal ve yerli kömür konusuyla ilgili olarak da yanıtımız şu şekildedir: Çatalağzı Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının yerli kömür ile karşılanamaması nedeniyle gerekli tüm yasal izinler alınarak ithal kömür kullanımı gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan; haberde belirtilen 2.050 TL ve 2.750 TL tutarları teşvik miktarları değildir; EPDK’nın 30 Eylül 2022 tarihli 31969 nolu Resmi Gazete’ de yayınladığı kararında belirlediği elektrik satışına dair üst sınırlardır. Elektrik üreten bir santral “Yerli Kömür ile Çalışan Termik Santral” lisansına sahipse hangi kaynaktan gelen kömürü yakarsa yaksın ürettiği elektriği 2.050 TL’den daha fazlaya satamaz. Ancak  “İthal kömür ile Çalışan Termik Santral” lisansına sahip üretim şirketleri açısından durum farklı olup, ithal kömüre dayalı elektrik üreten şirketler, santralde kullandıkları kömür nereden gelirse gelsin ürettiği elektriğin satış fiyatı 2.750 TL üst limitini geçemez.

Editör: TE Bilisim