Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Çankırı ve Hakkari ile Isparta'nın doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yağışlı hava uyarısı Meteorolojiden yağışlı hava uyarısı

Sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteorolojiden 5 il için turuncu kodlu toz taşınımı uyarısı yapılırken, 18 il için 'sarı' kodlu kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. 

MGM'den yapılan uyarıda, Ankara, Antalya, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Kayseri, Kırşehir, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Siirt, Tokat, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman ve Şırnak'ta vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi. 
METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI
Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinde etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımı ile beraber bölgede görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, kuvvetli güney yönlü rüzgar, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim