Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve teknik ekip ile birlikte Kdz. Ereğli’nin 25 bin nüfusuyla en yoğun mahallesi olan Bağlık’ta belediyenin yaptığı Sakindere Projesi’nde gelinen son durumu kamuoyuyla paylaştı.
Sakindere Projesi’nin yüksek maliyetli olmasına rağmen bölgeye nefes aldırmak için durmadan çalıştıklarını anlatan Başkan Posbıyık; şunları söyledi:
“Şu anda Sakindere’yi Aktaş’a bağladığımız yol üzerindeyiz. Ana yoldan bu tarafa tamamen yeni açtığımız yol. Burada 18. Madde uygulamamızı yaptık, vatandaştan terkleri aldık. Yasal çalışmaların ardından bu yol üzerinde çalışmaya başladık. Aşağıda yeni yaptığımız çalışmaları da göreceksiniz. Engebeli bir arazi. Yaya yolları vardı, araba geçemiyordu. Aylardır burada çalıştık, kayaları kırdık. Londra asfaltı gibi yol yaptık. Çalışırken kanalizasyon hatlarını yaptık bir taraftan. Bu yolun ne faydası olacak derseniz, Hatip caddesinden inip, çıkanlar bilirler. Özellikle iş çıkışlarında çok büyük yoğunluk olur. Hatip Caminin ön tarafı o yol ayrımı kitlenir. Trafik yoğunluğundan bazen kavgalar olur. İşte bu trafiği çözmek için yapıyoruz. Aslında daha evvel projemde vardı buraya bir viyadük yapmak istiyorduk. Karayollarından tanıdığımız şahsiyetleri, genel müdürleri getirdik. ‘Buraya viyadük olmaz. Viyadükte bir noktadan binersin bir noktadan inersin. Bunun faydası olmaz. Yolu genişletip, paralel yollar yapmak suretiyle trafiğin akışkanlığını sağlarsınız’ dediler. Ona uyduk, viyadükten vazgeçtik ve akışı Aktaş’a, Bağlık’a yaydık. Daha masraflı olan bu çalışmada belli noktaya geldik. Burada 500 metre uzunluğunda yağmurlama suyu hattı yaptık. Yukarıda biriken, suyu bin 200’lük borularla yolun altına gömdük ve alttaki dereye kadar ulaştırdık. Burada günlerce kayalık zemini kırmak için çalışmalar yaptık. Bölge sakinlerimiz toplanıyordu ‘Burayı açamazsınız’ diyordu. İnanılmaz çalışmalar yaptık ve açtık. Bütün ekibime teşekkür ediyorum. Yeni makineler bizi bu bakımdan çok rahatlattı.
-HATİP CAMİ KAVŞAĞINI YENİDEN DÜZENLEDİK-
Bizim için bu projede en önemli noktalardan birisi de Hatip Cami önündeki kavşak. Burada trafik yönünden tam bir kargaşa oluyor. Bunu çözmek için proje hazırladık. Zor bir projeydi. Burada Enerji-Sa’nın trafosu var, büyük hatlarla bağlı olduğu için kaldıramadık. Bu arada muhalefet partisindeki meclis üyelerinden de destek istedik, onlar da ‘buraya bir şey olmaz’ dediler. Ekibimiz buna rağmen burada bir çalışma yaptı ve gidiş-geliş hattı oluşturduk. Çok zor oldu ama başardık. İleride burayla ilgili bazı projelerimiz daha var. Cami yönetimi caminin büyütülmesini düşünüyor. Arka tarafında bizim bir yerimiz var, ileride buralar ile ilgili ne yapabiliriz diye çalışmamız devam ediyor. Şu anda yapılaşmış bir bölge olmasına rağmen yaptığımız çalışmalarla buradaki trafik yükünün yüzde 50-60’nı çözmüş bulunuyoruz. Diğer yol hatları da tamamlandığında trafik akışı daha da rahatlayacak. Ereğlimize hayırlı olsun.”

 

Editör: TE Bilisim