Avcı,Ak Parti İl Yönetim Kurulu ile birlikte şantiye sahasını ziyaret ederek tünellerdeki  çalışmaları inceledi. Muammer Avcı'nın açıklaması şu şekilde;
"Bilindiği gibi Muslu-Filyos arasında yapılan tünel çalışmaları gece ve gündüz olmak  kaydı İle vardiyalı şekilde devam etmektedir. 

Bugün İl yönetim kurulu arkadaşlarımızla şantiye sahasını ziyaret etttik ve tünellerdeki çalışmaları yerinde inceledik. 
Proje kapsamında 7 sıralı olmak kaydı İle, gidiş geliş 14 tüp tünelin açılması söz konusu olacaktır. Şu anda çalışmalar, T-6, T-5, T-4 ve T-1 tünellerinde, 8 aynada devam etmektedir. Bugün itibari ile 3504 metre tünel açımı gerçekleşmiş durumdadır. Diğer yandan T-4 tünellerinde tünel içi yarım küre nihayi beton kaplamalarının gerçekleşmesi için, şantiyeye çelik kalıplar ulaşmış olup, bir haftaya kadar nihayi beton kaplama işlemine başlanacaktır. 

Ayrıca Filyos-Muslu yönünde İlk tünel olan T-1 tünelinin sıyırma ve şev hazırlıkları tamamlanmış olup, tünele giriş için fore kazık işlemleri gerçekleştirilmektedir. 5-6 gün içerisinde tamamlanması beklenen fore kazık işlemlerinden sonra, o yönden de tünel açma işlemine başlanacaktır. Şantiye şefimiz Muhammed kardeşimizle yaptığımız görüşmede tünel içi zemin sertliği konusunda bir sıkıntımız yok, zaman zaman toplamda 26- 27 metreleri bulan tünel açımı gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Tüm emeği geçen kardeşlerimize şahsım, teşkilatlarımız ve halkımız adına teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla."

Editör: TE Bilisim