Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor. Marmara ve Batı Karadeniz’de fırtına var. İç ve yüksek kesimler için zirai don uyarısı yapıldı.
Haber merkezi- Yurdun neredeyse tamamı Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisinde kalacak. Tüm bölgeler yağış alacak. İç ve yüksek kesimlerde özellikle 29 Mart Çarşamba karla karışık yağmur ve kara çevirmesi bekleniyor. 28 Mart Salı için 55 il ve ilçelerinde sarı kodlu uyarı verildi. Yağışlar yer yer kuvvetli olacak. 
Soğuk ve bol yağışlı dalga deprem bölgesinde de etkili olacak. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan tahminlerin detayı şu şekilde;
“Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin 28.03.2023 Salı  kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.
Çarşamba, perşembe ve cuma günleri ülkemizin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor.
Rüzgârın, Salı günü kuzey, iç ve batı kesimlerde, Çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Soğuk hava, yer yer etkili kar yağışları ile kuvvetli rüzgâr ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir.
KUVVETLİ RÜZGÂR ve FIRTINA
Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, 28 Mart Salı’dan itibaren Kuzey Ege ile Marmara’nın batısında, Salı günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında güney yönlerden zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70 km/saat), İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına (50-70 km/saat, kısa süreli 80-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
METRELERCE DALGA OLUŞACAK
Batı Karadeniz’in batısında rüzgârın, 28 Mart Salı ilk saatlerden sonra etkisini artırarak batı ve güneybatı, doğusunda öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Doğu Karadeniz’de rüzgârın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Marmara denizinde 28 Mart Salı ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim