(Özel Haber)
Zonguldak'ta mülkiyeti Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) aitken, kurumun yaklaşık 1 milyon 757 bin liralık vergi borcu gerekçe gösterilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilen Maden Mühendisleri Odası Şube Binası’nda tahliye süreci hızlandı.
KİRA SÖZLEŞMESİ BİTMEDEN İHTAR GELDİ
Atatürk İskelesi’nin hemen yanında bulunan ve kentin endüstriyel mirasının bir parçası kabul edilen binanın tahliyesi için hukuki süreç devam ederken, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yeni bir hamle geldi.
Elmas TV muhabirinin edindiği bilgiye göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, kira sözleşmesinin dolmasına henüz 7 ay gibi bir süre varken odaya gönderdiği resmi yazıda, mevcut sözleşmenin bir kez daha yenilenmeyeceğini bildirdi.
HUKUK ZAFERİNE RAĞMEN YENİ HAMLE
Zonguldak İl Özel İdaresi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan tahliye davalarını kazanan Maden Mühendisleri Odası, konuyu İstinaf Mahkemesi’ne taşımış ve haklılığını tescil ettirmişti. Yerel mahkeme, istinaf gerekçelerine dayanarak tahliye talebini reddetmiş olsa da, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu kararı tekrar istinafa taşıdığı öğrenildi. Oda yönetiminin, kentin sembol yapısını korumak adına hukuki mücadelesini sürdüreceği belirtildi.
MİLLET KIRAATHANESİ YAPILMAK İSTENİYOR
Öte yandan tartışmaların odağındaki bina, TTK’nın birikmiş vergi borçlarının silinmesi karşılığında Hazine’ye, oradan da bakanlığa devredilmişti. 62 yıldır maden mühendisleri tarafından kullanılan bu yapı Zonguldak İl Özel İdaresi’ne tahsis edilmişti. İl Özel İdaresi tarafından tarihi yapının "Millet Kıraathanesi"ne dönüştürülmek istenildiği biliniyor.
Muhabir: Cevat Baran ÇAYDAŞ





