Çevreci Çetin Yılmaz’ın açıklamalarında hava kirliliği, otopark sorunları, sokak hayvanları ve kadın sığınma evlerine değinerek şunları söyledi;

“Belediye Başkan adaylarından Mega projeler istemiyoruz.

Yerel Seçimlerde, Belediye Başkanlarından basit ama yaşama dokunan projeler bekliyorum.

 Sokaktaki dostlarımız için mama üretim mutfakları istiyorum. Kent dayanışması ile herkesin, her kurumun dayanışması ve katkısı olsun.

Oto parkı olmayan, hiçbir binaya ruhsat verilmesin istiyorum.

İmar ve Ruhsat izinleri için toplanan, Otopark paralarının, kullanımı şeffaf olarak belirli aralıklarla halka açıklansın istiyorum.

İlimiz ve ilçemizde, Tarım üretiminden elde edilen doğal ürünlerin, Üreticiden direkt alınarak halka daha ucuz satışı için tanzim satış noktaları bekliyorum.

Bölgemizde üretilen tarımsal ürünler, Balık, Fındık, Çilek ve Kestane Balı gibi ürünlerin işleneceği tesislerin dayanışma ve kooperatifleşerek değerlendirilmesinin projelendirilmesini proje olarak bekliyorum.

Alternatif Enerji üreten konutlar ve işyerlerine kolaylıklar bekliyorum. (Kendi enerjisini üreten konut ve iş yerlerinden emlak vergisi ve diğer yerel vergilerden muafiyet bekliyorum.

Ekmek kasaba üretimi kasaba çetelerinin inisiyatifinden çıkarılarak, Belediyelerin Halk ekmek gibi Fırınları oluşturmasını bekliyorum.

Yerel üreticilerin ürünlerinin bölge halkına daha ucuz ve sağlıklı ulaşması için kazanç amaçlamayan tanzim satış bakkalları arzuluyorum.

Dünyadaki tüm Müslümanlara seslendiler Dünyadaki tüm Müslümanlara seslendiler

Sivil toplum örgütü olarak kabul edilen kurumların, Kent konseyini oluşturmasını arzuluyorum.

Kadın sığınma Evi ve Kadınlar için dayanışma Evleri gibi projeler bekliyorum.

Kent içinde buluna Anıt Ağaçların etrafındaki betonlaşmaların temizlenmesini, En azından ağaçların dallarının uzandığı alanlara kadar köklerinin uzandığı varsayımı ile ağaçların köklerinin su ve hava ile buluşturulmasını bekliyorum.

Yerel Sanatçılar ve Gençlere için çalışmalarını yapabilecekleri sağlıklı mekanlar bekliyoruz.

Kültür merkezi ve Yerel yönetime ait toplantı salonlarının ücretsiz ve sansürsüz herkese açık olmasını umut ediyoruz.

Festivallerin yerel değerleri öne çıkarmasını istiyorum. Yerel değerleri öne çıkarmayan hiçbir şey evrensel boyutta taşınmayacağının bilince çıkarılmasını umut ediyorum.

Erdemir ve diğer kirleticilerin, Hava kirliliğinin engellenmesi ve atıklarını yönetmesi için yerel yönetimin halk sağlığı adına taraf olmasını, yasal süreçlerin işletilmesini bekliyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi