Zonguldak Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Baş’ın Elmas Televizyonu’nda yapmış olduğu söylemler Zonguldak gündemine adeta bomba gibi düştü.

Yine Mehmet Baş bu söylemlerde bulunurken programa telefon bağlantısı ile bağlanan İş insanı Sami Aydın, Mehmet Baş’ın bu söylemlerinin yüzde yüz doğru olduğunu belirtti.

İş İnsanı Sami Aydın’ın Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ için söylediği “Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ali Rıza Tığ tarafından tehdit ediliyor!” sözü adeta bir ihbar niteliğindedir.

Yine Mehmet Baş ve Gazeteci Alev Uzunbaş’ın, “Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar Alman Şirketten rüşvet istedi. Alman şirket yetkilileri bize bunu söyledi” iddialarına ne diyeceğiz?

Gel gelelim ortada bu kadar şaibe ve iddia var iken bu söylemlerde adı geçen kimselerin konuşmaması sizce de düşündürücü değil mi?

Bu haberler Zonguldak basınında geniş yer tutarken, Ak Parti kanadının üç maymunu oynamasına zaten anlam veremiyorum.

Benim anladığım, Ak Parti treni Zonguldak’ta raydan çıktı!

Zonguldak Ak Parti Zonguldak eski il başkan yardımcısı Mehmet Baş o programda, özet geçersek; Alman şirket yetkilileri ile görüştüklerinde kendilerine Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın rüşvet istediğini, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın bürokratları arayarak ihaleler üzerinden bürokratlara baskı yaptığını, yine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın parti içinde birilerini görevden aldırmak için nasıl entrikalar çevirdiğini, Selim Alan’ın Ak Parti Genel Merkezine iletilmek üzere Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri hakkında dosya hazırlattığı FETÖ’cü olarak ihbarda bulunduğunu ve bunun sonucunda Ahmet Yılmaz ve Mehmet Gök’ün il başkan yardımcılığından alındığını anlattı.

Bunu bugün bir vatandaş söylese belki fazla bir değeri olmayabilir ama bu söylemleri Ak Parti eski il başkan yardımcısı söylüyor. Partinin içinde olan, gece gündüz bu isimlere yakın bir isim anlatıyor.

İş İnsanı Sami Aydın o akşam programa telefon bağlantısı ile bağlanarak, Selim Alan, Tayfun Albayrak, Pelin Ayşe Yağız ve Murat Yılmaz'ın organize bir şekilde kendisine kumpas kurduğunu, Memurlar Lokali’nin yapı kayıt belgesinin kumpas sonucu iptal edildiğini, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde Murat Yılmaz diye birinin bu kumpasın içinde olduğunu söyledi.

Bakın bu iddialar çok önemli!

Özellikle Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın bürokratlara ihaleler üzerinden baskı yaptığı, ihalelerin kime verilmesi yönünde bürokratları yönlendirmek istemesi iddiası çok daha önemli!

Gel gelelim işte herkes bir şey söylüyor ama bir tane kurum da bu iddialar neyin nesi, ne oluyor? demiyor.

İşte o yüzden biz söylüyoruz.

Bu iddiaları kim araştıracaksa araştırsın!

Gerçeklerin hepsi ortaya çıksın.

ÖMER SELİM ALAN GERÇEKTEN TEHDİT EDİLİYOR MU?  

Ben Zonguldak basın camiasında çalışmaya başladığım il günden bu yana, Ali Rıza Tığ, Sami Aydın’a ait Memurlar Lokali’nin kaçak olduğunu, yıkılması gerektiğini yazıyor.

Yaklaşık 2013 yılından beri yazıyor.

Sonra abone parası adı altında Sami Aydın’dan para istiyor.

Sami Aydın ile mahkemelik oluyor.

Mahkemede Ali Rıza Tığ’a hakim; “10 bin lira neden istedin?” diyor.

Ali Rıza Tığ hakime; “Gazete abone parası” diyor.

Hakim’de o dönemde; “10 bin lira gazete abone parası mı olur?” diyor.

Git gel derken dava düşüyor ama Ali Rıza Tığ, Sami Aydın’dan avanta istedi diye hafızalarda kalıyor.

İşte Ali Rıza Tığ’ın Sami Aydın’a kuyruk acısı buradan geliyor.

Ali Rıza başlıyor yazmaya!

Kaçak da, Kaçak.      

İyi de Sami Aydın da telefon bağlantısı ile programda burayı kaçak olarak yaptığını fakat daha sonra milyonlarca insan gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarmış olduğu imar affından yararlanarak işletmesinin fiziki yapısını koruduğunu belirtiyor.  

Fakat Sami Aydın burada 1164 metre kare yerin, 310 metre kare yer olarak yazılarak kendisine kumpas kurulduğunu belirtiyor.

Yine Ömer Selim Alan ile geçmişte çok iyi olduklarını, belediye başkanı Ömer Selim Alan’ın seçim döneminde Memurlar Lokali’nden başkan olduğunu anlatıyor.

Bu kumpasın, Ali Rıza Tığ istediği için kendisine kurulduğunu belirtiyor.

Daha düne kadar Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı özel hayatıyla vuran, “Kancı Selim, Yancı Selim, Tilki Selim” diye yazan Ali Rıza Tığ’ın bugün Ömer Selim Alan’ı nasıl övdüğünü soruyor.

Yine Tığ’ın düne kadar Zeki Tosun’u korumak için Ömer Selim Alan’a nasıl yazılar yazdığını hatırlatarak, bugün ne oldu da Ömer Selim Alan’ı överek Zeki Tosun’u yerden yere vurduğunu soruyor.

Ömer Selim Alan’ın neden çekindiğini soruyor?

Yine Ömer Selim Alan’ın “Bizi eleştiren o malum gazeteciler, eğer bir gün bizi eleştirmiyorsa bilin ki ya o gazeteye maddi destek sağlamışımdır, ya da Ömer Selim Alan kötü yola sapmıştır” sözlerini hatırlayınca sormadan edemiyoruz?

Ömer Selim Alan ile Ali Rıza Tığ’ın arasında nasıl bir ilişki var?

Acaba gerçekten Ali Rıza Tığ, Ömer Selim Alan’ı tehdit ediyor olabilir mi?

Yoksa kim ailesini ve özel hayatını yazan bir gazeteciyi yanına yancı yapıp çay söyler ki?

Öyle değil mi?

İnsanın aklına gerçekten iyi şeyler gelmiyor.

Bu işin de takipçisi olacağız.

Bakalım daha neler duyup öğreneceğiz.

Hadi kalın sağlıcakla…