Biz gerçekleri yazdıkça Pusula Gazetesi’nden Ali Rıza adeta deliye dönüyor!
Dört bir koldan bize saldıran magazin gazetecisi ‘Şantaj’ ile bizim adımızı aynı yazıda kullanarak aklınca bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor.
Boyundan büyük kompleksi ile küçük dağları kendisinin yarattığını düşünen Ali Rıza’nın her sarıldığı ‘şantaj’ algısı elinde patlayınca yine hedef şaşırtmaya devam ediyor!
Memurlar Lokali’nde şantajdan suçüstü yakalanan Ali Rıza’nın yaptıklarına şaşırmıyorum ama onun rüzgarıyla savrulanlara çok gülüyorum.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde depremzedelerin yerde, Rektör ve yardımcısı olan Hakan Kutoğlu’nun masada oturduğu kahvaltının ardından karizmayı çizdiren yönetim henüz şoku atlatamadan bir de depremzedeler için toplanan paraların Üniversitenin Vakfına yatırılması açığa çıktı.
Şimdi, Üniversitenin Rektörü senatodan 200 Bin TL’ tutarında bir para topluyor bu doğru mu?
Doğru!
Sonra bu para vakfın hesabına gönderiliyor bu doğru mu?
Doğru!
Biz bunu haber yaptık, sonra dediler ki; “Yok efendim biz bu parayı depremzede öğrenciler için kullanacaktık.”
Yok öyle yağma!
Devlet bu konuda AFAD aracılığıyla hesaplar açmış, Kızılay orada duruyor, Bülent Ecevit Üniversitesi Yönetimi parayı kendi vakfına aktarıp depremzede öğrencilere yardım yapacağını söylüyor ve bu para deprem bölgesine gidecek yardım tırlarının lojistik maliyetlerinde kullanılmak üzere toplanmışken!
Efendiler, siz AFAD’a veya KIZILAY’a güvenmiyor musunuz?
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi devletten büyük bir kuruluş mu?
Devlet tüm depremzedelere olduğu gibi, depremzede Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerine de zaten gerekli desteği verir.
Bu haberleri köşesine taşıyan Haber Müdürümüz Ergin Özkul yeni bir iddiayı dile getirdi. ‘Vakıf hesabından bazı gazetecilere para gitmiş’
İddia ya da doğru bilmiyorum ama biz üniversiteyi yaptığı hatalardan dolayı eleştirirken sesin geldiği yerlere kulak verince kafamız karışıyor!
Hakan Kutoğlu Elmas TV’de köşe yazdı, kendisine müdahale etmediğimiz gibi Ergin Özkul’a da müdahale etmiyoruz. Yazılan yazı, ortaya atılan iddia yazarın kendisini bağlar.
Sonra ne oldu bilmiyoruz ama Ali Rıza dün ‘Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine Şantaj’ başlığıyla köşe yazdı. İsim yok tabi…
Bugün Ergin Özkul’u arayan Hakan Kutoğlu ‘Özgür gazeteciysen Akın Kavi’yi yaz benden para istedi’ dedi…
Senaryo bize oldukça tanıdık geldi!
Konudan haberim olur olmaz Hakan Kutoğlu’nu aradım kendisine aynen şunu söyledim; ‘İsteyen de şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz… Alan da şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz… İftira atan da şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz’
Verdiği cevap şu oldu: ‘Siz bize iftira atarsanız ben de atarım’
Bunları söyleyen bir Profesör...
Tabi ki adli süreci hemen başlattık…
Şimdi Hakan Kutoğlu bunları neden yapıyor, deprem için toplanan parayı vakıfa aktardığını haber yaptık diye…
Ali Rıza daha önce iki kez bize aynı iftirayı atmış ilki yargıdan dönmüş, ikincisinden de bir şey çıkartamayacağını anlamıştı. Şimdi Hakan Kutoğlu ile bir olup aynı iftirayı atıyor.
Daha önce belediye başkanına uygunsuz fotoğrafları ile şantaj yapıp yüklü miktarda para alan ve bir gazeteciyi uygunsuz fotoğrafları ile tehdit edip bilgi sızdırtan Ali Rıza’nın bugün bize ‘şantaj’ algısı yapıyor olmasına şaşırmıyorum fakat onunla yol alanlara diyecek çok sözüm var!
Üniversite Yönetimine gelince, depremzedelerin yerde oturduğu haberlerinde hep Rektörün iyi niyetli olduğunu deklare etmiştik fakat vakfa aktarılan yardım paralarını görünce pek öyle olmadığını anladık.
Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer, gecesini gündüzünü verdiği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin düştüğü şu halleri görse, içi acır!