AK Parti Kozlu Belediye Meclis Üyesi Deniz Yayalar ve kardeşi Bora Yayalar, iş insanı Metin Albayrak’ın Halkınsesi Gazetesinde yayınlanan “Kozlu Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Celal Murat Birinci’yi para karşılığı vurdurdular” iddialarını kabul etmeyerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Metin Albayrak’ın Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne ifade için davet edilmesinin ardından, Deniz Yayalar ve ağabeyi Bora Yayalar, avukatları aracılığı ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Yayalar kardeşler savcılığa verdikleri dilekçede şu ifadeleri kullandı; “Şüpheli Metin Albayrak, Zonguldak Merkezde yayınlanmakta olan Halkın Sesi isimli gazetenin 19.01.2023 tarihli sayısında yayınlanan söyleşisinde Kozlu Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Celal Murat Birinci isimli kişiyi para karşılığında vurdurduğumuzu iddia etmiştir. Şüpheli Metin Albayrak’ın yazıda geçen tüm beyanları asılsız ve mesnetsizdir, iftiradır. Celal Murat Birinci isimli kişinin silahla yaralanması olayı ile Bora Yayalar’ın hiçbir ilgim bulunmamaktadır.

Şüpheli hakkında asılsız ve mesnetsiz iddiaları nedeniyle şikayetçiyim, cezalandırılması için dava açılmasına karar verilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilisim