İddiaya göre; Ahmet K. (48) isimli şahıs eşinin kendisine çocuklarını göstermediği ve evden uzaklaştırma cezası olduğu iddiası ile şehrin en işlek caddesi olan İnönü Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı belediye iş merkezinin çatısına çıktı. Çatının ucuna oturarak ayaklarını aşağı sarkıtan şahsı görenler durumu polis, 112 ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bu sırada cadde üzerinde üst geçitte toplanan onlarca vatandaş ise yaşananları film gibi izleyerek cep telefonları ile sosyal medya üzerinden canlı yaptı. Polis bölgeyi güvenlik şeridi ile kapatırken, itfaiye ekibi ise açtığı branda ile saatlerce bekledi. Rahatsız olan ve etrafa bağıran şahsı ikna etmek için çatıya çıkan Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Amiri Başpolis Osman Korkut dakikalarca şahsı indirmek için çaba sarf etti. Bir türlü ikna olmayan şahıs bu kez yanına savcı istedi. Sivil bir komiser kendisini savcı olarak tanıtarak şahsı ikna etmeye çalışırken, polis ekipleri buldukları urgan ipini çatıya bağlayarak tedbir aldı.

Yaklaşık 1.5 saat süren ikna çabaları sonrası çatıdan indirilen şahıs daha sonra baygınlık geçirerek yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şahıs, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Şahsın binadan çıkarıldığı sırada onlara vatandaş yine meraklı gözlerle yaşananları izlemekten de kendini alamadı.

Editör: TE Bilisim