13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Ereğli Gazeteciler Derneği 12. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçilen ve şaibeli geçtiği iddia edilen bu kongre sonrasında yeni yönetimini belirleyen İbrahim Necati Günay'ın, 17 Mayıs Çarşamba günü Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alınarak sorgulandığı bildirildi.

Gazeteci Sina Çıladır ile birlikte ifadesi alınan Günay'ın, bir süredir ilçede faaliyet gösteren bir özel okul aleyhine yaptıkları haberler ve ortaya attıkları iddialar üzerine sorgulandıkları kaydedildi.

Her iki gazetecinin sahibi oldukları gazetelerde, özel okul yönetiminin, terör örgütü FETÖ ile ilişkilendirildiğine yönelik cümleler uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti.

Bahse konu özel okul aleyhinde aynı ifadeleri taşıyan ortak haberler yayınlayan Günay ve Çıladır'ın, bu haberler aracılığıyla özel okul yönetiminden para talep ettikleri, kendilerine istedikleri para verilmeyince okul aleyhine çeşitli iddiaları yansıtan haber ve yazılara devam ettikleri iddia ediliyor.

Diğer yandan kısa bir süre önce de yine iki başka gazetecinin okula gittiklerinde görevli özel güvenlik elemanı tarafından kovulduğu gerekçesiyle, Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından okul aleyhinde kınama açıklaması yapılmış, okul yönetimi ise iki gazetecinin kovulduğu iddialarının yalan olduğunu beyan etmişti.


Emniyetteki sorgunun ardından serbest bırakılan gazeteciler hakkında kamu davası ve ceza davasının yanı sıra tazminat davasının açılabilmesinin mümkün olduğu da kaydedildi.

Editör: TE Bilisim