42 yıllık bakkallık yaparak ev hanımlarına rol model olan 70 yaşındaki 6 çocuk 10 torun sahibi Emine Doğan'ın ölümü, sevenlerini yasa boğdu.

Emine Doğan için ilk olarak Tepebaşı Ahmet Galatalı Sokak üzerindeki evinin önünde helallik alınacak. Daha sonra İkindi vakti Tepebaşı camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Ahmet Galatalı Sokak üzerinde 42 yıl önce evinin altına açtığı bakkal dükkanı sayesinde çocuklarını okutup hayata kazandıran ve son nefesine kadar mesleğini elden bırakmayan Emine Bakkal, en son 8 Mart 2020'de Halkın Sesi Gazetesi'nde yayınlanan haberde, "Burada bir ömür geçti. Halen işimin başındayım. Bakkal esnaflığını çok seviyorum. İnsanlarla oturup kalkıyoruz. Bana iyi geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce göstermiş olduğu hizmet ve vergilerini düzenli olarak devlete ödemesi nedeniyle Maliye'den ve Vergi Dairesi'nden çok sayıda teşekkür belgesi alan Emine Doğan, en son röportajında şunları dile getirmişti:

“42 senedir bu işi yapıyorum. 'Emine Ana', 'Emine Bakkal', 'Vali', 'Muhtar' diyorlar. İsmimi söyleyen pek yok. Günde en az 10 kişi adres soruyor. Buraya ilk geldiğimiz yıllarda çakal yolu vardı. Hiç ev yoktu. Tırpanla buraları açtık, elimiz yara olurdu. Hane sayısı artınca 'bakkal açalım' dedik. Eşim işe gittiği için bakkal işi bana kaldı. Hem 6 tane çocuğuma bakardım hem de bakkalcılık yapardım. Ama mesleğimi çok seviyorum. Sabah 06.30’dan gece 23.00’e kadar bakkaldayım

Günümün büyük bölümü bakkalda geçiyor. Yemeğimizi de burada yiyoruz. Piknik yapar gibi çok güzel oluyor. Sadece namaza eve gidiyoruz. Mahalleli kadınlar geliyor, sohbet ediyoruz. Bir bayanın bakkalcılık yapması çok güzel bir şey. Onlara da tavsiye ediyorum. Allah sağlık verdiği müddetçe mesleğimi yapacağım.”








Editör: TE Bilisim