Zonguldak’ta internet üzerinden telefon satışı yapan bir kişi, buluştuğu alıcılar tarafından 11 bin 500 TL dolandırıldı.Zonguldak’ta internet üzerinden telefon satışı yapan bir kişi, buluştuğu alıcılar tarafından 11 bin 500 TL dolandırıldı. Ekiplerce yakalanarak gözaltına alınan 4 şüpheli, Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. 

İddiaya göre; B.B., (36) cep telefonunu internet üzerinden satılığa çıkardı. Telefonu almak isteyen bir grup, kentte bir parkta buluştu. Telefonu 11 bin 500 TL’ye alma noktasında anlaştı. Alıcılar parayı EFT ile göndereceğini söyledi. Sahte mobil bankacılık üzerinden parayı gönderen ve B.B’ye sahte dekont gösteren grup paranın 20 dakikaya hesaba geçmiş olacağını belirterek telefonu da alıp parktan ayrıldı.

Saatler sonra parası hesaba yatmayan B.B., dolandırıldığını anladı ve polise başvurdu. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmada şüphelilerin V.K (38), A.İ (29), A.S (19), F.Ç (18) isimli şahıslar olduğu, olaydan sonra Bartın İli Amasra ilçesine gittikleri tespit edildi. Şüpheliler Bartın polisi ile irtibata geçilmesi sonucu Amasra’da yakalandı. Şüphelilerin aracında yapılan aramada farklı marka ve modellerde 9 adet ikinci el cep telefonu ile eşkâl değiştirmede kullanılan peruklar ele geçirildi. Şüphelilerin benzer şekilde Sakarya, Bolu ve Karabük illerinde de 4 farklı olay gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şüpheliler emniyetteki  işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

Editör: TE Bilisim