İddiaya göre; Alkol testine tabi tutulan Cıbır, ilk testin ardından polis memurlarına alkolsüz olduğunu söylerken, ikinci testin yapılmasını istedi. Yapılan ikinci teste alkolsüz olduğu ortaya çıktı. Ancak ekipler tarafından ilk test dikkate alınarak tutanak tutuldu. Polis memurlarının tuttuğu tutanak ile Çaycuma Devlet Hastanesi’ne giden Eren Cıbır, görevli doktor alkol nedeniyle kan testi yapamayacağını söyledi.

Hastane, polis merkezi ve nöbetçi savcı arasında tüm gece mekik dokuyan Eren Cıbır, tüm uğraşlarına rağmen kan testi yaptıramayınca konuyu CİMER’e yazarak şikayette bulundu.

Üst yazı olmadan doktorların tutanak ile kan testi yapmadıklarını belirten Cıbır, kan testi ile kendini savunma hakkının elinden alındığını, bu hatanın düzetilmesini isterken, “Benim yasal hakkım kullandırılmadı, şahitlerimde var. Ancak mağdur oldum, başkalarının canı yanmasın. Yetkililerden bu yanlışların düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Eren Cıbır, CİMER’e şu şikayette bulunduğunu söyledi, “05/11/2022 tarihinde Zonguldak Çaycuma ilçesinde hususi aracımla seyir halindeyken trafik denetim noktasında çevirmeye girdim. Alkolsüz oldugum halde 0.64 promil alkol çıktı. İtiraz etmem üzere başka bir trafik polisi tekrar alkol metre üfletti ve 0.09 promil çıktı. Lakin 0.64 promili kabul ettikleri için ceza işlemi uygulandı. Aksini ıspatlamak için kan testi istedim ve bana polis tarafından verilen tutanak ile 15 dakika sonra Çaycuma Devlet Hastanesi aciline başvurdum. Lakin görevli doktor olan ENES ACAR bu testi yapamayacağını söyledi. Kendimi açıklamama rağmen kan testi yapılmadı elimdeki tutanakla 155’i aradım ve beni Çaycuma karakoluna yönlendirdiler. Karakola gittiğimde görevli olan YAŞAR AST. Bana haklı olduğumu ve kan vermem gerektiğini söyleyip hastaneye geri gönderdi. Doktor yine almadı ve kaba bir tavırla beni dışarı çıkartı. Tekrar karakola gidip YAŞAR AST. İle nöbetci savcı aranıldı. Sayın savcım bu hakkımın olduğunu ve hastanenin bu testi yapmakla yükümlü olduğunu söyledi tekrar hastane gidip bunu belirttim ama bütün uğraşlar sonucu kan testi olamadım hakkımdan mahrum bırakıldım.

Usulsüzlük, yolsuzluk teklif etmedim itiraz edebilmem için hakkım olan kan testini istedim lakin beni bundan mahrum bıraktılar hakkımı savunmama engel olundu.  YAŞAR AST. hastaneye gelip doktorla görüşme yaptığında bile beni kan testine almadılar.

Ben kendi hakkımı kullanamadım adalet doğru olanı yapmadı genç bir vatandaş olarak bu durum beni çok üzdü.  Bu konu ile alakalı doktor ENES ACAR dan şikayetçiyim.  Hakkımı istiyorum haksız yere ehliyetim alıkonuldu” dedi.

Editör: TE Bilisim