Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından huzur ve güvenliğin sağlanması ve suçların önüne geçmek amacıyla 81 ilde yapılan "Türkiye Huzur-6" uygulamasında Zonguldak'ta çok sayıda araç durduruldu. Suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla il merkezindeki kapalı, açık eğlence mekanları, kafeteryalar, caddeler, ara sokaklarda ve kentin giriş çıkış noktalarında geniş çaplı asayiş uygulamasında durumu şüpheli görülenler hakkında işlem yapıldı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 49 ekip, 286 personel ve 1 köpek ile gerçekleştirilen uygulamalarda;  bin 980 şahıs, 812 araç sorgulandı. 9 kişiye 5 bin 859 TL para cezası uygulandı. Yapılan üst aramalarında; 1 kişiden 2,21 gram esrar, 1 kişinin üzerinden kuru sıkı tabanca ve bıçak ele geçirildi. 34 araca ise toplamda 24 bin 148 TL cezai işlem uygulandı.

Yine uygulama kapsamında umuma açık yerlerde 47 ekip ve 300 personelle yapılan arama ve sorgulamalarda; 153 iş yerinde bin 632 şahıs kontrol edildi. Birisi FETÖ/PDY firarisi olan 3 yakalama kararı bulunan kişi gözaltına alındı. FETÖ firarisi Takoz Bar'da eğlenirken yakalandı

Editör: TE Bilisim