Zonguldak'ta 15 yaşındaki G.K.'ya karşı babası öldüğü için vasi olarak atanan ağabeyi 20 yaşındaki Yasin K. ve sosyal medyada tanıştığı 21 yaşındaki Serdar A.'nın cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanmalarına başlandı. G.K.'nın Serdar A.'dan hamile olduğu anlaşılınca gebeliği 8'nci haftada sonlandırıldığı ortaya çıktı.


Olay, Ağustos 2016'da G.K.'nın Serdar A., tarafından kaçırıldıktan bir gün sonra eve dönmesinin ardından jandarmaya verdiği ifadeyle ortaya çıktı. G.K. iddiaya göre, sosyal medya üzerinden arkadaşlık kurduğu Serdar A. ile ilk olarak Çaycuma İlçesi'nde ki kent ormanında cinsel ilişkiye girdi. Bir süre sonra ise Serdar A. kaçırarak evine götürdüğü G.K. ile cinsel ilişki yaşadı. Bu ilişki sonrası hamile kalan G.K.'nın gebeliği 8'nci haftada sonlandırıldı. Ayrıca G.K.'nın yapılan muayenesinde de yüzde 50 zihinsel engelli ve yaşadığı olayların hukuki sonuçlarını algılayamayacak durumda olduğu anlaşıldı.


G.K.'nın ifadesinde Serdar A.'nın kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini, tehdit ederek kaçırdığını anlatması üzerine gözaltına alınan Serdar A., tutuklandı.Ayrıca ceninden yapılan DNA testinde de bebeğin babasının Serdar A., olduğu tespit edildi. G.K., ifadesinde babası öldükten sonra kendisine vasi olarak atanan ağabeyi Yasin K.'nın da 11-12 yaşlarından beri değişik tarihlerde kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine gözaltına alınan Yasin K.'da tutuklandı. G.K. ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınarak yurda yerleştirildi.


Tutuklu sanıklar Serdar A. hakkında 'cinsel istismar', 'kişi hürriyetini yoksun kılma', 'Tehdit ve hakaret' suçlarından, Yasin K. hakkında ise 'cinsel istismar' suçundan dava açıldı. Serdar A. ve Yasin K. Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya yurtta bulunan G.K., katılmadı.


Serdar A. ifadesinde G.K. ile rızası ile birlikte olduklarını söyledi. Genç kızın yaşını da daha büyük bildiğini anlatan Serdar A., şöyle dedi:


"İlk Mayıs ayında kent ormanında birlikte olduk. Nefsime yenik düştüm. Zorla bir şey olmadı. İlişkiden sonra çektirdiğimiz fotoğrafları da mahkeme delil olarak sundum. Sonra ben İstanbul'a gittim. Görüşmeye devam ediyorduk. Ayrıca ailesinin de ilişkimizden haberi vardı. Mağdurda beni sevdiğini söylüyordu. Seni kocam gibi görüyorum diyordu. Aramızda da sözlenmiştik. 13 Ağustos'ta kendisini kaçırmamı söyledi. Evine gittim. Daha sonra köyümdeki evimize gittik. Ayrı yataklarda yatacaktık ancak mağdure 'sen benim kocam olacaksın. Senle yatabilirim' dedi. Benim yattığım yere geldi vebeni öpmeye başladı. Bende nefsime yenik düştüm ve ilişkiye girdik. Sabah yeniden ilişkiye girdik. Ancak hepsi isteğiyle oldu. İstanbul'a gidip evlenmek amacıyla evden çıktık. Parkta lavobaya gidince. telefonunu Antalya'dan biri aradı. Beni tehdit etti. Telefonundaki mesajları görünce sinirlendim onu bıraktım. Hamile olduğunu bilsem bırakmazdım."


Ağabey Yasin K.'da kardeşine karşı cinsel istismarda bulunmadığını suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmada kendini ifade etmekte zorlanan Yasin K.'yı akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. İki sanığında tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı sanık avukatlarının savunma yapmaları için erteledi.

Editör: TE Bilisim