Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları uzun süren çalışma sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında iki hafta önce kentteki suç örgütüne yönelik operasyon yaptı. Operayonda çok sayıda çek, silah yakalandı.

 Zonguldak merkez ve Kilimli, Kozlu ve Ereğli İlçesi'nde belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 47 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dökümanlara, bilgisayarlara el konuldu. Şüphelilerden 21'i ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 24 şüpheli ise emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra bugün geniş güvenlik önlemleri altında, 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'kumar oynatmak', 'ihaleye fesat karıştırma', 'haraç almak', 'tehdit', 'silahla yaralama', 'yağma', 'nitelikli dolandırıcılık ile 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Suç örgütü liderliği R.K.'nin yaptığı iddia edilen soruşturmada şüphelilerin internetten üzerinden yasa dışı bahis oynattığı, bazı iş yerlerini tehdit ederek haraç aldıkları, bazı ihalelere de fesat karıştırdıkları iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim