2017 yılında Mithatpaşa Mahallesi'nde yaşayan Nesrin Koçaklı, ‘İnternet kafeye gidiyorum' diyerek evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Koçaklı, en son  internet kafenin bulunduğu sokakta görüldü. 

Ardından ailesinin kayıp başvurusu üzerine her yerde aranan Nesrin Koçaklı ile ilgili dosyayı kapatmayan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, 27 Haziran 2019'da en son birlikte görüldüğü erkek arkadaşı Erkan Kanyılmaz'ı gözaltına aldı. Liman arkasındaki kayalıklarda genç kızı denize atarak öldürdüğü iddiasıyla adliyeye sevk edilen Erkan Kanyılmaz, tutuklandı. Ardından mahkeme heyeti, sanık Erkan Kanyılmaz’ı mağduru öldürecek bir husumeti bulunmaması, denize attığına dair delil olmaması ve dosyadaki tüm delil ve ifadelerin birlikte değerlendirilmesi sonucu savcılığın mütalaasına uyarak 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Erkan Kanyılmaz, tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Nesrin Koçaklı’nın kayboluşunun üzerinden 6 sene geçmesine rağmen hala bir iz yok.   Anne Yeter Koçaklı, biran önce kızının ölüsünün ya da dirisinin bulanarak teslim edilmesini ifade etti. 

Anne Yeter Koçaklı, “Kızım kayboldu. 6 sene önce. Kızımı bulamadım. Kimse yardımcı olmadı. Savcılarımda düşmanımı buldu dedi, düşmanımı cezaevine attı, cezaevinden bıraktılar. Şimdi ne savcı ne polis uğraşıyor. Ben çocuğumu bulmak istiyorum. Ne ölüsünü ne dirisini. Bana kimseler yardımcı olmuyor. Yardımcı olmalarını istiyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Bana yardımcı olsunlar. Müge anlatıya çalmak istiyorum. 6 yıldır kuzumdan haber yok. Ne ölüsünden ne dirisinden bir haber yok. Samet Kanyılmaz aldı dediler, limana bıraktı dediler. Bıraktı dediler hani benim çocuğum. Hiç kimseye ulaşamıyorum. Çocuğumu bulmak istiyorum. Çocuğuma hasret gittim. Hiç kimse bizle ilgilenmiyor. Çocuğun ölüsünü dirisi çöktü mı diye? Benim çocuğum insan değil mi? Evladımın bulayım da bir mezarı olsun Kuran-I Kerim okutayım. Allah rızası için yardım edin bana.” ifadesine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim