Zonguldak'tan aldığı hastayı Ankara'ya götüren ambulans kavşaktan hatalı dönüş yapan minibüsün çarpması sonucu kontrolden çıkarak takla attı.
Kaza, sabah saatlerinde Zonguldak-Ankara Karayolu'nun 28'nci kilometresinde meydana geldi. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden aldığı hastayı Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götüren Atakan Doruk yönetimindeki 67 AC 347 plakalı ambulans, Gökçebey yol ayrımındaki kavşaktan hatalı dönüş yapan Ahmet K.'nın kullandığı yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada, emniyet kemerleri takılı bulunan ambulans sürücüsü Atakan Doruk ve yanındaki sağlık personelleri Selçuk Yazıcı, Kerim Dinçer ile hasta yara almadan kurtuldu.
Sağlık personelleri ve hasta, kaza yerine gelen ambulanslarla kontrol amaçlı tekrar aynı hastaneye kaldırıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, ambulansta hastanın ve sağlık personelinin emniyet kemeri takılı olmasının herhangi bir yaralanmaya sebebiyet vermediğini söyledi. Dr. Cin, hastanede müşahede altında tutulan hastanın ise ilerleyen saatlerde tekrar Ankara'ya sevkinin gerçekleştirileceğini söyledi.

 

 

Editör: TE Bilisim