AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’un istifası ile boşalan İl Başkanlığı koltuğuna Cumhurbaşkanına yakınlığı ile bilinen Muammer Avcı getirildi. Ankara’da yapılan mülakattan başarıyla çıkan Muammer Avcı, AK Parti Zonguldak İl Başkanı olurken, AK Parti’de sevgi dili kazandı diyebiliriz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi'nden itibaren dava arkadaşı olan ve ticaret yaptığı merhum Talip Avcı'nın oğlu olan Muammer Avcı'ya il başkanlığı görevini vermesi, kendisinin ne kadar vefalı olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. 
Yalnız Muammer Avcı bu görevi sadece vefadan dolayı almadı. Bu görev ona sabırlı olması, her kesimi kucaklamaya çalışması, Zonguldak’a yapılan yatırımları takip etmesi, yapılmayan işler konusunda dertlenmesi ve en önemlisi de kibir ve egodan uzak duruşunun bir mükâfatı olarak verildiğini düşünüyorum.
Ak Parti’de kartların yeniden karıldığını, mevcut milletvekilleri ve belediye başkanlarının kendine çeki düzen vermesi gerektiğinin en büyük kanıtı bana göre Muammer Avcı’nın bu göreve getirilmesiydi.
Mesela, halktan uzak, ego ve kibir ile olaylara yaklaşan, “ben yaptım oldu” mantığı ile ilerleyen, Ankara’da bakanlarla fotoğraf çektirip Zonguldak halkına güç gösterisinde bulunan, kendisini eleştiren gazetecilere Kızılay sodası ikram eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın dediği olmadı.
Mesela, kardeşiyle yıllarca beraber iş yapıp, kardeşi FETÖ’den ceza aldığında beş parmağın beşi bir değil deyip kenara sıyrılan, seçimden önce elleri önünde vatandaştan oy isteyen, seçimden sonra vatandaşın karşısında ellerini arkaya bağlayarak duran, kendi dükkanının önü kapanmasın diye Kozlu’daki devasa projenin kaderiyle oynayan, Beycuma lobisi ile partiyi dizayn etmeye çalışan, gazetecileri üstü kapalı tehdit eden, kendi adayını getirerek bir sonraki dönem milletvekilliği adaylığını garanti altına almak isteyen Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın dediği olmadı. 
Mesela, partide ağabeylik görevini üstlenen ama bir türlü o ağabeyliğini gösteremeyen, Zonguldak’a yapılan projelerin halka anlatılması konusunda bir çaba sarf edemeyen Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen’in de dediği olmadı.
Mesela, FETÖ İtirafçısı olarak manşetlerden düşmeyen, imar yolsuzlukları ile manşetleri süsleyen, televizyon programında gazetecileri açık açık tehdit edip ve mahkeme kararıyla ceza alan, Özsüt müdavimlerinden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın da dediği ve isteği de olmadı.
Mesela, Ak Parti eski İl Başkanı Zeki Tosun’u hastalığı üzerinden yıpratarak, Özsüt müdavimlerinin adayını parlatmaya çalışan, böylelikle partiyi dizayn edebileceğini düşünen, dedikoduculuğu gazetecilik zanneden gazete sahibinin de dediği olmadı.  
Bu durumlar bize Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’ı ne kadar tanıdığını ve çok iyi bir analiz yaptığını gösteriyor. 
Şimdi anladınız mı Recep Tayyip Erdoğan 21 yıldır neden bu ülkenin başında!

AK PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANLIĞI ATEŞTEN BİR GÖMLEK!
Evet Ak Parti İl Başkanı olan Muammer Avcı’nın bugünden sonra işi herkesten daha zor!
Giymiş olduğu ateşten bir gömlek var.
Haklıdan yana olur, adaletli davranır ve her kesimi kucaklayıp Zonguldak sorunlarına yönelirse bu ateşten gömlek ona soğuk kış gecelerinin yorganı, karanlık gecelerinin ışığı olur.
Yoksa bu gömlek insanı yakar kül eder.
Ben Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı’nın Zonguldak’ta bütünleştirici bir tavır sergileyeceğine, Zonguldak sorunlarının Ankara’da anlatılması konusunda daha başarılı olacağına ve yine Zonguldak’a yapılan yatırımların kat ve kat artacağı düşüncesi ve inancı içerisindeyim.
Zonguldak için hayırlı olsun!
Zonguldak için bundan sonra her şey güzel olsun!